Budai Várnegyed hírek

Közélet › Budai Várnegyed

MNB: Szerződést szegett a Budavári Önkormányzat

19.11.27 12:01

Az Mnb szerint a Budavári Önkormányzat számos – utólag valótlannak vagy félrevezetőnek bizonyult – állítást tett a bank alapítványai által felújított, Bölcs Vár oktatási célokat szolgáló ingatlannal kapcsolatban.

RaceCenter: Autószimulátor központ Budapest szívében

19.11.26 13:42

Ahogy nem hagyhatjátok ki Budapest gyönyörű Duna hídjait, vagy a budai vár megtekintését, és a híresen kitűnő magyar konyha remekeit is ki kell próbálni, úgy nem mulaszthatjátok el a RaceCenter Autószimulátor központ meglátogatását sem a…

Képek: így keresték a TEK munkatársai a gyilkos fegyvert a budai várnál

19.11.23 14:22

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai és rendőrök D. Cs. magyar és szerb állampolgárságú férfi, bérgyilkos fegyverét keresték a budai Vár oldalában. A férfi Budapesten 2018. szeptember 20-án egy kétes hírnevű vállalkozóval, V. Lászlóval…

Még 189 millióval drágul meg a Várnegyed, mert el kell magyarázni a terveket

19.11.22 22:22

A tervezőknek a helyszínen kell megválaszolniuk a kivitelezők kérdéseit a Csikós udvar egyes projektelemeinél. Az újabb áremelkedés másik oka, hogy most döbbentek rá: a régészeti előírások miatt a terveket még át is kell dolgozni.

Helyrehozzák hét évtized rombolását a budai Várban

19.11.21 10:46

A kormány kinyilvánított célja, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek. Ennek nyomán költözött a miniszterelnök és hivatala a Sándor-palota mellé.

Védett épületben bontottak a Pénzügyminisztérium Várba költözése miatt

19.11.18 08:34

Műemléki épületben bontottak le egy teljes szárnyat a Pénzügyminisztérium Várba költözése miatt. Erről elsőként a hvg.hu írt. A kormány szerint a lebontott épületrész még átalakításokkal is baleset- és tűzveszélyes lett volna. A kerület ellenzéki…

Még a Nemzet Könyvtárát is bezárják Erdogan miatt

19.11.06 17:58

„2019. november 7-én a Budai Várban zajló diplomáciai látogatás miatt a könyvtár egész nap zárva tart” – írta az Országos Széchényi Könyvtár a Twitter-oldalán.

A(z) "Budai Várnegyed" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Tudhat, hogy egykor csillagvizsgáló torony is magasodott a Budavári Palotán? – Videó

Látványos videót tett közzé a Budapesti Történeti Múzeum a főváros egyik legfőbb nevezetességéről. A digitális rekonstrukció a Vármúzeum kiállításához készült.

Közélet

Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét

Székesfehérváron szerdán indul a videotelefonos kapcsolattartás az idősgondozó intézményekben.

Politikus

Róna Péter diktatúrával számol, Orbán „barbár világot” képvisel

Róna Péter szerint vége a liberális korszaknak, és a helyébe „brutális, barbár civilizációs forma” lép, ezt képviseli Orbán Viktor is.

Politikus

32 évvel ezelőtt indult útjára a Fidesz

Orbán Viktor közösségi oldalán kívánt boldog születésnapot a Fidesznek!

 

Kategória ajánló