Budai Várnegyed hírek

Közélet › Budai Várnegyed

Műszakilag elkészült az újjáépülő Lovarda és Főőrség a budai Várban

20.02.11 16:13

A Hauszmann Alajos által tervezett és 1902-ben felavatott épület a második világháborúban megsérült, és bár helyreállítható lett volna, 1950-ben mégis...

4,6 milliárdért újítják fel a Budai Vár déli nyaktagját, büfé is lesz benne

20.02.06 13:56

A Confector Mérnök Iroda Kft. nyerte a Budai Várban található déli nyaktag felújítására és átalakítására kiírt közbeszerzést 4,6 milliárd forintos ajánlattal – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

Szenzációs, elveszettnek hitt leletekre bukkantak a budai Vár 70 éve lezárt pincéjében

20.01.28 16:07

Az egykori Vöröskereszt Székház hosszú idő óta elzárt és fel nem tárt pincéje a Dísz tér 2. szám alatt található. A rekonstrukciós munkák azonban végre ide is elértek, a régészek pedig nem várt kincsekre bukkantak: két szoborra, egy kézmosó…

Nevetséges színjátékot rendezett az ellenzék a Várban

20.01.24 18:43

A kommunisták újra megrendezték a kékcédulás választásokat, és győztek, 90%-os arányban. 2020-ban, a Budai várban.

Budavári Önkormányzat: nem a Dísz tér történelmi megújításáról szólt a fórum

20.01.24 11:35

A Várkapitányság kijelentésével ellentétben nem a Dísz tér történelmi megújításáról, hanem egyetlen, tervezett épületről szólt a csütörtöki lakossági fórum - közölte a Budavári Önkormányzat szombaton az MTI-vel.

Kétszer vette meg a Magyar Nemzeti Bank ugyanazt az épületet a Budai Várban

20.01.19 20:10

Nem válaszolt érdemben Matolcsy György arra az ellenzéki képviselői kérdésre, hogy miért vette meg a Magyar Nemzeti Bank kétszer is ugyanazt az épületet a Budai Várban. részletekről az RTL Klub híradója is beszámolt.

Évről évre drágult a parkolás Szegeden

20.01.12 13:31

Szeged belvárosánál talán csak a budai vár drágább az országban a parkolási díjak tekintetében. Volt időszak azonban, amikor nagyjából egy kilogramm kristálycukornak megfelelő összeget kellett fizetni érte – olvasható a Délmagyar cikkében.

Heisler: A hanuka segít észrevenni a csodákat

19.12.23 22:45

A Várban szervezett gyertyagyújtáson Karácsony Gergely elmondta: Budapestnek olyan helynek kell lennie, ahol békében és biztonságban élnek zsidók és nem zsidók, magyarok.

A(z) "Budai Várnegyed" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Tudhat, hogy egykor csillagvizsgáló torony is magasodott a Budavári Palotán? – Videó

Látványos videót tett közzé a Budapesti Történeti Múzeum a főváros egyik legfőbb nevezetességéről. A digitális rekonstrukció a Vármúzeum kiállításához készült.

Közélet

Szájmaszkokat varratnak és fertőtlenítőszereket osztanak a vidéki önkormányzatok

Védőmaszkok varratására, fertőtlenítésre, a kórházba érkező betegek előszűrésére koncentrál a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben több vidéki, illetve fővárosi kerületi önkormányzat.

Politikus

Orbán Viktor: Boldog születésnapot!

A miniszterelnök a Fidesz 32. születésnapját ünnepli a Facebookon

Politikus

Orbán Viktor: Boldog születésnapot!

A miniszterelnök a Fidesz 32. születésnapját ünnepli a Facebookon

 

Kategória ajánló