Budai Várnegyed hírek

Közélet › Budai Várnegyed

„Budavár, nem bódévár!”

20.05.30 13:39

Ezzel a mottóval tiltakoznak a budavári civilek és a Fidesz a Mátyás-templom mögötti pavilon terve ellen. Az ellenzéki vezetésű önkormányzat minőségi fast foodot ígér.

Éledezik a budai Vár, szombattól több programmal is várják a vendégeket

20.05.29 20:25

Szombattól látogathatók a Várkapitányság szabadtéri programjai a budai Várban. A szabadtéri, Az első bástya című régészeti kiállítás ingyenesen látható és újraindulnak a tematikus Budai Várséták is.

Budavári civilekkel tiltakozik a Fidesz a Mátyás-templomhoz kiírt pályázat miatt

20.05.29 13:01

Budavári civilekkel együtt tiltakozik az I. kerületi Fidesz-KDNP-frakció amiatt, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzat pályázatot írt ki a Mátyás-templom mögötti közterület hasznosítására; a terv ellenzői szerint nem szabad "gagyi vásári színhellyé" tenni a…

Újraindul az élet a Budai Várban is

20.05.28 06:34

Az első bástya című szabadtéri régészeti kiállítás ingyenesen látogatható szombattól, és újraindulnak a tematikus Budai Várséták is.

Ez az épület kulcsemlék lehetne, de szó nélkül dobjuk ki a kukába

20.05.17 09:40

Tényleg elbonthatják a budavári Országos Villamos Teherelosztót. Virág Csaba épületének sorsa évtizedek óta viták tárgya. Négy építész mesélt arról, hogy miért szomorú, ha tényleg odalesz.

50 éves a Zugligeti Libegő

20.05.16 09:40

Az idén 50 éves Zugligeti Libegő jubileumi évfordulójára limitált, 50 ezer példányos alkalmi bélyeget ad ki a Magyar Posta - írja honlapján a XII. kerületi önkormányzat.

Várva várt felújítás: izgalmas sétaparkká varázsolják a budai Vár oldalában futó Ellyps sétányt

20.05.13 16:36

A Várhegy keleti, Dunára néző lejtője kanyargós útjaival és buja növényzetével remek adottságú hely, állapota azonban az elmúlt években igencsak leromlott. Most azonban a Nemzeti Hauszmann Program keretében rendbe hozzák a területet: 2019-ben…

A(z) "Budai Várnegyed" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Gagyi bódék ellen tiltakoztak a budai Várban, de az önkormányzat minőségi fast foodot ígér

Tüntetést tartottak civilek és a helyi Fidesz–KDNP-frakció az önkormányzat által a Szentháromság térre tervezett pavilonok ellen.

Közélet

Karácsony felhívta Gulyást, majd olyat kért, amit eddig senki

A kormány és a főváros megegyezése szerint közösen tekintették volna át a főváros költségvetését, a kormány pedig vállalta, hogy április 30-ig nem lesz változás az iparűzési adóban. A jövő évi költségvetésben nem is szerepel…

Politikus

A világ bármely pontján is élnek a magyarok, összetartoznak

A magyarok összetartozását hangsúlyozta a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulóján, csütörtökön a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében. A magyar nemzet…

 

Kategória ajánló