Budai Várnegyed hírek

Közélet › Budai Várnegyed

Sokkal olcsóbban dolgoznak majd a budai Várban

20.02.21 10:58

A West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt. revitalizálhatja a budai Várban lévő Csikós udvart, nettó 5 milliárd 783 millió forintért. A becsült ellenérték 7,27 milliárd volt.

A fővárosban tart előadás-sorozatot Nagy Gyöngyi

20.02.21 10:21

Két évtizede alakult meg Budapesten a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. A jubileum alkalmából programsorozatot szerveztek, melynek előadója Nagy Gyöngyi, a hódmezővásárhelyi Emlékpont történésze. A nyitórendezvényen Gróf Andrássy Ilona…

Palkovics László egy győri panelt adott a várbeli lakásáért cserébe

20.02.20 07:31

Láthatóan alaposan kitalált szerződésekkel ütötték nyélbe azt a lakáscserét, aminek köszönhetően az innovációs miniszter a Vár szívében található önkormányzati bérlakásban élhet, csakhogy a hivatalos iratokban sok furcsa részletet találtunk. A…

Rafinált trükkel bérel lakást a Várban fillérekért Szijjártó Péter dúsgazdag barátja, Kuna Tibor

20.02.14 06:43

A budai Vár szívében fekvő Úri utcában, egy műemléképületben bérel jutányos áron önkormányzati lakást Kuna Tibor egykori kormányközeli üzletember, Szijjártó Péter külügyminiszter barátja – írja a 24.hu.

Csodálni fogja a világ a Budai Vár új épületeit

20.02.12 21:25

A Nemzeti Hauszmann Program keretében folyamatosan születnek újjá a Budai Vár régen elbontott, történelmi épületei, a lepusztult kertek, a sétányok és a várfalak.

A budavári kitörésre 75 éve került sor

20.02.11 20:50

Hitler parancsa ellenére a magyar és német alakulatok kitörtek a budai Várból.

Műszakilag elkészült az újjáépülő Lovarda és Főőrség a budai Várban

20.02.11 16:13

A Hauszmann Alajos által tervezett és 1902-ben felavatott épület a második világháborúban megsérült, és bár helyreállítható lett volna, 1950-ben mégis...

A(z) "Budai Várnegyed" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Újjászületett a Lovarda és a Főőrség a Budai Várban

A munkálatokat a Nemzeti Hauszmann Program keretében, a Várkapitányság NZrt. megrendelésére a West Hungária Bau Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt. kivitelezte.

Közélet

Fertőtlenítik, de nem zárják be az újbudai Nyéki Imre uszodát

Az ott edző vízilabdacsapat, az OSC pénteken Észak-Olaszországban játszott a Pro Reccóval. Az önkormányzat szerint fertőtlenítik az uszodát, a sportolók pedig tünetmentesek.

Politikus

Megoldódott a szlovén kormányválság, Orbán barátja az újonnan kinevezett miniszterelnök

Szlovénia elnöke végül kinevezte a menekültellenes, jobboldali SDS vezetőjét, Janez Janšát kormányfőnek.

Politikus

A Szent László gimi diákjai is tiltakoznak a fideszes NAT ellen

Kőbánya legpatinásabb középiskolája, a Szent László Gimnázium diákjai is kiálltak az Orbánék által ránk erőltetett új Nemzeti alaptantervvel szemben.

 

Kategória ajánló