Bruttó hazai termék hírek

Gazdaság › Bruttó hazai termék

Építőipari és GDP adatok érkeznek a jövő héten

20.05.10 12:11

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, közülük kiemelkedik a márciusi építőipari termelés adata és a GDP első negyedéves adata.

A világ legoptimistább jegybankára: Matolcsy szerint nem lesz hazai gazdasági visszaesés idén, sőt, növekedés jön

20.05.10 08:28

Magyarországon nem visszaesés, hanem növekedés lesz idén, a jegybank tartja a 2-3 százalékos növekedési prognózisát - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Messze vagyunk az élmezőnytől a koronavírusos mentésben

20.05.08 14:36

A brüsszeli Bruegel Intézet, a Nemzetközi Valutalap és a konvergenciaprogramok alapján összeállított listának csak a második felében helyezkedik el Magyarország az éppen kétszámjegyű GDP-arányos költségvetési stimulussal.

Bank of England: Rekordmélységű recesszió várható a brit gazdaságban

20.05.07 11:12

Rekordmélységű idei recessziót valószínűsítenek a brit gazdaságban a Bank of England csütörtökön ismertetett friss előrejelzési forgatókönyvei.

Így élhetik túl a válságot a cégek

20.05.07 04:31

A hazai cégvilág Achilles-ínja a hosszú távra tervezés. Az újonnan alapított vállalkozások ötöde ugyanis egy év, minden második cég pedig három év után megszűnik. Előrejelzések szerint a koronavírus-járvány nagysága és vége rendkívül bizonytalan,…

A(z) "Bruttó hazai termék" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Kína rugalmasabb monetáris politikát alkalmazna

A járvány gazdaságbénító hatásai nyomán az első negyedévben a kínai bruttó hazai termék (GDP) 6,8 százalékkal csökkent.

Gazdaság

Kína rugalmasabb monetáris politikát alkalmazna

A járvány gazdaságbénító hatásai nyomán az első negyedévben a kínai bruttó hazai termék (GDP) 6,8 százalékkal csökkent.

Közélet

Államháztartás. Négy hónap alatt 198 százalékos hiány

Az államháztartás központi alrendszere az év első négy hónapjában 727,4 milliárd forintos hiánnyal zárt, ami a 367 milliárd forintos éves előirányzat 198,2 százaléka. Áprilisban viszont 104,5 milliárd forintos többlet alakult ki - közölte …

Gazdaság

Az Indotek országszerte számos ingatlant kínál a KKV-knak

A hazai ingatlanpiac újbóli fellendülését is segítheti az MNB által meghirdetett NHP Hajrá! program, amelynek keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások ingatlanok vásárlására is fordíthatják a hitelösszeget. Az Indotek Group több…

 

Kategória ajánló