Brexit hírek

Gazdaság › Brexit

Hiába következett be a katasztrófa, saját kormánya tesz keresztbe az autóiparnak Európa egyik legerősebb országában

21.02.23 15:55

A szegény embert az ág is húzza, tartja a mondás, amely abszolút igaz az Egyesült Királyság autóiparára. A szektor rengeteget szenvedett az utóbbi években, először a Brexit körüli bizonytalanság, majd a koronavírus-járvány első és második hullámának…

Brexit: az üzleti utak is nehezebbek lettek

21.02.22 14:01

Az átmeneti időszak lejártával a britek idén már a harmadik országbeli állampolgárokra vonatkozó szabályok szerint utazhatnak be és vállalhatnak munkát Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda szakértői.

Beigazolódott, pusztító a brit egyetemek külföldi diákjaira a Brexit

21.02.18 12:52

A frissen közzétett adatok szerint a brit egyetemekre az uniós országokból az idén a Brexit előtt időszakhoz képest 40 százalékkal kevesebb diák jelentkezett. A magyar tanulók esetében a visszaesés ennél is erőteljesebb, közel 60 százalékos.

Wales és Skócia önállóan nem léphet vissza az ERASMUS-ba

21.02.17 19:24

Az Európai Bizottság szerint a walesi és skót hallgatók külön nem vehetnek részt az ERASMUS nemzetközi oktatási együttműködésben, abba csak az egységes Egyesült Királyság léphet vissza a Brexit után.

Brexit: zűrzavaros brit méhimport

21.02.16 10:20

Évtizedek óta importálnak méheket az Egyesült Királyságba melegebb éghajlatú országokból, hogy feltöltsék a szigetországi állományt. A brexit következtében azonban a méhek importálása tiltottá vált.

Rengeteg tisztázatlan kérdés maradt a Brexit körül

21.02.14 18:51

Másfél hónap telt el azóta, hogy megszűnt az Európai Unió és az Egyesült Királyság között a Brexithez kapcsolódó átmeneti intézményes kapcsolat. Több területen kiderült már, hogy az eddigi megállapodások számos vitás kérdést nem zártak le, inkább…

Brexit: megerősítették az északír protokoll melletti kiállásukat a felek

21.02.12 11:58

Megerősítette teljes elkötelezettségét a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez csatolt észak-írországi protokoll megfelelő érvényesítése mellett a brit kormány és az Európai Unió (EU).

Ötmillió EU-állampolgár maradna Nagy-Britanniában

21.02.11 18:11

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta az ötmilliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz.

A(z) "Brexit" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Forrong a palota: Harry és Meghan kiverte a biztosítékot, elvennék tőlük a címeiket

Lázad a brit királyi udvar Harry herceg és Meghan hercegné ellen. A palota munkatársai felháborítónak tartják a pár viselkedését, ám az indulatok azután szabadultak el igazán, miután nyilvánosságra került a Harryvel készült interjú,…

Ország

Az EU ragaszkodik a Brexit-megállapodás Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyve végrehajtásához

Az Európai Unió rendíthetetlenül ragaszkodik az Egyesült Királyság EU-tagsága megszűnéséről (Brexit) szóló megállapodásnak az Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyve végrehajtásához, ami a béke, a…

Nagyvilág

Bahrein döntött: harmadik dózist is bevet az oltási kampány következő etapjában

Bahrein úgy döntött, hogy a koronavírus elleni oltási kampány következő szakaszában egy harmadik emlékeztető oltást is bevet - erről Bahrein hírügynöksége tájékoztatott.

Nagyvilág

Manfred Weber: az egész EU-ban büntetni kellene a vallások elleni gyűlölködést

Az utóbbi napok antiszemita tüntetéseinek tanulságaként az egész Európai Unióban büntetni kellene a vallások elleni uszítást és gyűlölködést – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-)…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló