Bolívia hírek

Ország › Bolívia

Győztek a tüntetők, lemond a bolíviai elnök

19.11.10 14:19

Evo Morales bolíviai elnök vasárnap bejelentette lemondását, nem sokkal azt követően, hogy a rendőrség és a hadsereg is felszólította: távozzon az államfői posztról.

Nem csillapodnak a kedélyek Bolíviában

19.11.06 07:15

Az Evo Morales elnökre nehezedő nyomás fokozását ígérte kedden a bolíviai tüntetések egyik vezetője, miközben Morales ismét elutasította az ellenzék követelését, hogy mondjon le az október 20-i elnökválasztás vitatott eredménye miatt.

Zavargások Dél-Amerikában

19.11.04 08:25

Új választások megtartását követelte a bolíviai ellenzék elnökjelöltje. Carlos Mesa szerint kizárólag egy megismételt voksolás vethet véget a hetek óta tartó belpolitikai válságnak. A chilei fővárosban eközben ismét százezrek demonstráltak az államfő…

Véres összecsapások Bolíviában, tucatnyian megsérültek

19.10.29 05:52

Többtucatnyian megsérültek Bolíviában az újraválasztott Evo Morales elnök hívei és ellenzéki tünetők közötti utcai összecsapásokban. Santa Cruz városában nagyjából harmincan sérültek meg, egyesek súlyosan a kormányzati szóvivő szerint. Egy ember…

Erőszakba torkollt az ellenzéki tüntetés

19.10.22 09:07

Több bolíviai nagyvárosban erőszakba torkolltak az ellenzéki tüntetések, amelyek a választási csalás gyanúja miatt robbantak ki.

A(z) "Bolívia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Kődobozba zárt faragott lámát és egy aranyfólia-tekercset találtak

A különleges leletre, amely inka áldozati ajándék lehetett, a Titicaca-tó fenekén bukkantak rá.

Politikus

Terrorizmus gyanúja miatt meltek vádat a volt bolíviai elnök ellen

A vád szerint Evo Morales arra utasította a kokatermesztők vezetőjét, hogy zárja le a nagyvárosokba vezető utakat, ne tüntethessenek a választási csalás ellen az emberek.

Ismert személy

Munkáltatói kisokos a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre

Milyen hatással van a vírus a munkaviszonyra? Milyen praktikus tanácsok adhatók? Melyek a munkáltatók és a munkavállalók alapvető jogai és kötelezettségei? Mik a vis maior munkajogi vonatkozásai? Melyek a hatósági…

Ország

Végleg az Interhez kerül Alexis Sanchez

A chilei támadó 2023-ig írt alá az olasz csapathoz, csupán másfél szezont töltött a ManUnitedban.

 

Kategória ajánló