Boeing hírek

Márka › Boeing

40 másodpercük lett volna a lezuhant Boeingek pilótáinak, hogy megoldjanak egy problémát, aminek a létezéséről se tudtak

19.03.27 12:42

Szimulátorban tesztelték, hogy mi történhetett. Itt olyan pilótáknak kellett megoldaniuk a problémát, akiket felkészítettek a helyzet megoldására, és akik tudták, hogy mi vár rájuk. Így is alig sikerült nekik.

Megrendült a bizalom a Boeingben – mekkora lehetőség nyílt meg a riválisok előtt?

19.03.26 22:14

Végéhez közeledik a Boeing 737 MAX-ok botránya, a típust még mindig nem engedik felszállni, az amerikai gyártó elkészült az MCAS-rendszer szükséges szoftver módisításával. Ha a modifikációkat az amerikai légügyi hatóság, az FAA jóváhagyja…

Már az FBI is vizsgálódik a 737 MAX körül

19.03.22 11:50

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott abba a munkába, amelyben azt vizsgálják, hogy a Szövetségi Légügyi hatóság (FAA) milyen körülmények között döntött a két balesetben érintett Boeing-gép légialkalmasságáról.

Szörnyű igazság: 15 éve már megjósolták a szakértők, hogy bekövetkezik a "Boeing-tragédia"

19.03.22 10:26

A repülésügyi szakemberek szerint az egyre fejlettebb automata rendszerek, valamint a pilóták képzetlensége együttesen súlyos tragédiákhoz vezethet majd a légi közlekedésben. Mindezt még egy 2004-ben megjelent tanulmányban állították.

Óriásmegrendelést mondtak vissza a Boeing-gépekből

19.03.22 08:14

A Garuda indonéz állami légitársaság pénteken lemondta negyvenkilenc Boeing 737 Max 8 típusú repülőgépre szóló rendelését az Ethiopian Airlines márciusi és az indonéz Lion Air tavaly októberi balesete miatti bizalomvesztésre hivatkozva....

Vizsgálják az Egyesült Államokban, hogy egyáltalán hogyan kaphatott repülési engedélyt a Boeing új modellje

19.03.21 07:41

Az, amiből fél éven belül kettő zuhant le közvetlenül a felszállás után, rendkívül hasonló körülmények között. Kiderült, hogy az illetékes hatóság nem is volt tisztában azzal, hogy megváltozott a gép robotpilótájának szoftvere.

A(z) "Boeing" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Márka

Fatális tervezési hiba történt a Boeing 737 MAX rendszerében

Sully kapitány szimulátoron többször lerepülte a két 737 MAX-katasztrófa útját.

Tudomány

Hatvan merényletkísérletet hiúsítottak meg 2013 óta Franciaországban

Repülőt akart-e eltéríteni a legutóbb egy gyanúsított.

Ország

Alkalmas lehet növénytermesztésre a Hold és a Mars talaja

Holland kutatók növényt termesztettek a Mars és a Hold talajához hasonlító, az amerikai űrkutatási hivatal szakemberei által kifejlesztett talajban. Kutatásukból ...

Esemény

Súlyos biztonsági kockázat, repedéseket találtak a repülők szárnyain

A Boeing 737-eseket az indonéz és az etióp légikatasztrófa miatt kezdték el átvizsgálni, miután csaknem 350 ember vesztette életét.

 

Kategória ajánló