BCG hírek

Életmód › BCG

Koronavírus – A BCG-oltás befolyásolhatja a Covid-19 tüneteit

20.08.10 06:46

A BCG-oltás befolyásolhatja a Covid-19 tüneteit egy önkéntesekkel végzett új holland kutatás eredményei szerint. Az eredetileg a tuberkulózis ellen kifejlesztett BCG (Bacille Calmette-Guérin) vakcinának hosszan tartó, általános immunstimuláló hatása is…

Tényleg lassíthatja a koronavírus terjedését a BCG-oltás, a halálozási ráta is alacsonyabb azokban az országokban, ahol kötelező

20.08.04 15:37

A koronavírus-járvány terjedésének korai szakaszában felmerült, de például a Semmelweis Egyetem is ismertetett egy epidemiológiai vizsgálatot, amely szerint a tuberkulózis ellen védő BCG-oltás védettséget ad a Covid-19 betegség ellen.

Kiszivárgott: nemzetközi tanácsadócég segíthet a magyar kormánynak az egészségügy átalakításában

20.06.30 10:15

A régiós egészségügy átalakításában a közelmúltban már tapasztalatokat szerzett BCG-vel szerződött le a Belügyminisztérium a koronavírus-járvány idején. Bemutatjuk, hogy mire készülhet az ágazatban a kormány.

Nem védi az időseket a koronavírustól az újszülöttkori BCG-oltás

20.06.10 19:40

A magyarországi halálozási adatokból nem tűnik úgy, hogy azok az idősek, akik kaptak BCG-oltást, nyugodtabbak lehetnének.

Enyhébbnek tűnik a járvány a Bcg-oltást alkalmazó országokban

20.06.02 10:49

Azokban az országokban, ahol a Bcg-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a koronavírus-járvány lefolyása – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa.

A(z) "BCG" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Vizsgálják: enyhítheti-e a BCG-oltás a koronavírus-fertőzés lefolyását

Tízezer embernek adják be a vakcinát, hogy kiderüljön, jelenthet-e átmeneti megoldást.

Életmód

Kásler szeretné, ha a magyarok befejeznék a válogatást a vakcinák között

Az emberi erőforrások minisztere hatperces, alákérdezős videóban beszélt arról, hogy azok a vakcinamennyiségek, amiket lekötött az Európai Unió, nem elégségesek és nem számítható ki pontosan a szállításuk sem. Kásler Miklós…

Nagyvilág

A csehek már látják a fényt az alagút végén

Csehországban ugyan még javában tombol a koronavírus-járvány második vagy harmadik hulláma, ki számolja már, ám bízva a vészhelyzet lecsengésében elkezdtek idegenvezetőket toborozni a nyári turistaszezonra.

Tudomány

A csehek már látják a fényt az alagút végén

Csehországban ugyan még javában tombol a koronavírus-járvány második vagy harmadik hulláma, ki számolja már, ám bízva a vészhelyzet lecsengésében elkezdtek idegenvezetőket toborozni a nyári turistaszezonra.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló