Autizmus hírek

Életmód › Autizmus

Az autista gyermekek és felnőttek érdekében fogtak össze koronavírus miatt

20.03.27 07:16

Összefogott az autizmus szakma, az egészségügy és az Autisták Országos Szövetsége az autista gyermekek és felnőttek érdekében a koronavírus járvány idején – írja az MTI-nek eljuttatott közleményében az Autisták Országos Szövetsége.

Halmozza az érmeket a fiatal

20.03.26 21:13

Teszenyi Tamás alpesi sízőként képviselte hazánkat egy szlovákiai nemzetközi rendezvényen, ahonnan két aranyéremmel tért haza. A 16 éves autista fiú a kaposvári Bárczi iskola diákja, sportteljesítményét a somogyaszalói önkormányzat is elismerte,…

Koronavírus: pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek az autizmussal élő gyerekek szülei

20.03.19 17:26

On-line pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek a koronavírus-járvány miatt elrendelt elszigetelődés idején az autizmus spektrumzavarral küzdő gyerekek szülei.

Miért lehet az autizmus gyakoribb a férfiaknál?

20.03.01 08:10

A férfi agy szerkezeti sajátosságai magyarázhatják azt a tényt, hogy az autizmus gyakrabban fordul elő náluk, mint a nőknél – derül ki egy nemrégiben megjelent kutatásból, melyet a JAMA Psychiatry című kiadványban közöltek.

Újabb kutatási eredmény ad választ arra, miért alakulhat ki az autizmus

20.02.27 18:04

Az izraeli Weizmann Tudományos Intézet kutatói az egereken végzett kísérletek során újabb olyan tényezőre bukkantak, ami az autizmus spektrumzavar (ASD) kialakulásához vezethet.

A(z) "Autizmus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Sok pénzzel húzták le az autista kisfiát egyedül nevelő magyar zenészt

Knapik Tamás a Fiesta együttes alapítója két évig egyedül nevelte autista kisfiát. A zenész elárulta, sok alapítvány visszaélt a helyzetével, és csak lehúzták őt nagyobb összegekkel.

Közélet

Újabb egyetem döntött a modellváltás mellett – A Bge is alapítványi fenntartóhoz kerül

Támogatta a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szenátusa csütörtöki ülésén az egyetem modellváltását, azaz állami intézményből közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé…

Esemény

Rengeteg pénzt gyűjtött a közmédia

Mintegy 185 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű kampányában, amelynek idei kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány. Az összegből egy autista gyerekeket és családjukat segítő…

Közélet

Ma Gyurcsányné hazudott egy nagyot a védőoltások lehívásáról

A Fidesz arra szólítja fel a baloldalt, hogy hagyja abba az oltásellenes kampányát és a hazudozást.

 

Kategória ajánló