Átverés hírek

Életmód › Átverés

Házakat szentelt és "templomépítésre" gyűjtött be pénzt áldozataitól a kamupap

21.01.14 14:28

Csalással gyanúsítják azt az álpapot, aki azt állította, hogy ő maga is átverés áldozata lett és egyáltalán nem tudta, hogy a papírjai hamis iratok.

Átverték és levettek 130 ezer forintot egy magyar nő számlájáról

21.01.13 05:07

A nőt a közművek nevében kereste meg valaki, hogy egy 1340 forintos elmaradást behajtson rajta. De ennél sokkal többet zsákmányolt.

Átverés lehet a netes könnyű munka

21.01.12 05:28

A könnyű, otthon végezhető munka álcája alatt az internetes bűnözők úgynevezett pénzöszvéreket képeznek ki, akik általában tudtukon kívül segítenek az illegálisan szerzett pénzek tisztára mosásában.

Hogyan védekezhetünk a SIM-csere átverés ellen?

21.01.11 09:10

Egyre gyakrabban találkozhatunk az úgynevezett SIM swap csalásokkal, melyek hatalmas károkat okoznak: 2015 óta négyszeresére nőtt az ilyen típusú támadások száma, napjainkban pedig már bárkiből lehet áldozat. A kiberbűnözés ezen fajtája…

Hamis sajtkrémleves pirított brokkolival

21.01.10 14:04

Sajtkrémleves sajt nélkül? Szerintünk lehetséges! Azt nem állítjuk, hogy alkalmas tejtermékimádó barátaink átverésére, de szuper növényi alternatíva, ha kicsit visszavágnánk az állati eredetű termékek fogyasztását. A sajtosságot az itthon…

Kedvezőnek tűnő ajánlatok, nagy átverések

21.01.08 13:51

Kedvezőnek tűnő ajánlatok, nagy átverések Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2021. 01. 08., p - 12:29

Kedvező ajánlatok, nagy átverések Gyulán

21.01.08 13:51

Az elmúlt hónapokban Gyulán több internetes csalásról érkezett bejelentés. A kár esetenként több tízezer forint. A rendőrség kéri az interneten vásárlókat, hogy legyenek körültekintőek, mikor megrendelnek valamit. A Gyulai Rendőrkapitányságra 2020…

Pénzöszvérekre csapott le a rendőrség

21.01.07 07:07

​A könnyű, otthon végezhető munka álcája alatt az internetes bűnözők úgynevezett pénzöszvéreket képeznek ki, akik általában tudtukon kívül segítenek illegálisan szerzett pénzek tisztára mosásában.

Bárki áldozatul eshet egy SIM-cserés átverésnek

21.01.06 18:12

Szakértők szerint – részben a 2020-ban bevezetett azonnali utalási rendszer  miatt – egyre több ilyen jellegű átverésre lehet majd számítani.

A(z) "Átverés" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

„Aljas, kegyeletsértő dolognak tartom” – Visszaéltek Kis Grófo nevével

Csalók éltek vissza Kozák László, azaz Kis Grófo nevével! Az átverésbe ráadásul – kegyeletsértő módon – az énekes tavaly decemberben elhunyt édesapját is belekeverték.

Gazdaság

Tom és Jerry-kritika: egy szörnnyé plasztikázott klasszikus meggyalázása

A Tom és Jerry mozifilm valójában egy hatalmas átverés, amiben kedvenc macskánk és egerünk csupán csak marketingfogás. Kritika.

Nagyvilág

Az oroszok sem bíznak túlságosan az orosz vakcinában

Miközben külföldön ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés koronavírus elleni orosz vakcina iránt, az oroszoknak nemigen akaródzik beoltatni magukat a Szputnyik V-vel. Fotó: MTI/Bús Csaba Ezt az helyzetet illusztrálja a BBC a…

Tudomány

Álhírek Ellen – A Facebook elindította Magyarországon a külső tényellenőrző programját

A Facebook félretájékoztatás elleni küzdelmének részeként olyan független tényellenőrző szervezetekkel társul világszerte, amelyek felülvizsgálják és értékelik a tartalmak pontosságát. Magyarországon is elindult a tényellenőrző…

 

Kategória ajánló