Árvíz hírek

Közélet › Árvíz

Karácsony: Indul a Római-part újratervezése, bárki beleszólhat

20.09.15 16:55

Elindul a közösségi tervezés a Római-part újratervezésére, a cél az árvízvédelem kérdésén túlmutatóan a teljes hullámtér hosszú távú víziójának megalkotása - tudatta Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.

Ősi piramisokat moshat el az áradás Szudánban

20.09.10 12:01

Az áradó Nílus fenyegeti Szudán ősi piramisait. A helyi hatóságok homokzsákokkal és a betörő víz kiszivattyúzásával próbálják óvni a több mint kétezer éves romokat.

Sokkoló fotókon mutatták be a környezeti károkat Kisrécsén

20.09.03 15:13

Szokatlan eseményt tartottak nemrégiben a településen. A rendezvény az „Árvíz-űző falunap” elnevezést kapta és zártkörű volt, csak az ott élőknek és azoknak szólt, akik július 25-én részt vettek a védekezésben.

Megviselik az árvizek Egerszólátot, kétezer köbméternyi iszapot kellene eltávolítani

20.08.09 07:09

Gondban van Egerszólát, hiszen­ évről évre kisebb vagy nagyobb mértékben, de elönti a falut egy-egy árvíz. Ingatlanokat veszélyeztet, garázsokat, pincéket és termőföldeket elöntve milliós károkat okoz az esőzések után megáradó Szóláti-patak.

Árvízkészültség Körmendnél – Változás történt, mutatjuk, mikor tetőzik a Rába

20.08.05 21:19

Árhullámok alakultak ki több magyarországi folyón is az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék hatására, így a Rába vízrendszerén is. Tájékoztatást kértünk a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságtól a kialakult helyzetről és arról, hogy…

Árhullám a Dunán: Komáromnál és Esztergomnál pénteken tetőzik a vízszint

20.08.05 11:19

A folyó alsó-ausztriai szakaszán összegyűlt csapadék vonul térségünk felé. Komáromnál és Esztergomnál a vízszint várhatóan az I. fokú készültségi szintnél tetőzik.

Rossz hír, megváltoztak az árvizek

20.07.24 08:25

Az elmúlt három évtized volt az egyik leginkább árvizes időszak Európa eddigi történetében - mutatta ki egy nemzetközi kutatócsoport több mint 500 év árvízi adatait elemezve.

A(z) "Árvíz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Szokatlan áradás csapott le Mauritánia fővárosára

Ilyenkor szokatlan heves esőzés és emiatt váratlan árvíz csapott le vasárnap Nouakchottra, a nyugat-afrikai Mauritánia fővárosára. Több kerületben teljesen megbénult a közlekedés, miután az utcákat elárasztotta a víz, annak ellenére,…

Magyar település

Azt hitte, ez csak egy rémálom: seregnyi kommandós ébresztette a csaló férfit

Vasárnap reggel a magyar rendőrség szuperhősei elfogás közben esélyt sem adtak a menekülésre a számtalan csalásért körözött jászdózsai csalónak. A sorozatos csalásokkal gyanúsítható férfi ellen a Dabasi Rendőrkapitányságon…

Magyar település

Teherautóval ütközött egy kocsi az M6-oson Ercsinél

Forgalomkorlátozásra lehet számítania a Pécs felé vezető oldalon.

Nagyvilág

Kürti Gábor: Szeretném, ha minden fővárosi Duna-hídon át lehetne biciklizni

Interjúnkban a kerékpáros klub elnöke elmondta: a Tisza-parti Koppenhága már megszületett. A Kürti Gábor: Szeretném, ha minden fővárosi Duna-hídon át lehetne biciklizni bejegyzés először VIP-én jelent meg.

 

Kategória ajánló