Aranysakál hírek

Életmód › Aranysakál

Nagy baj lehet - új kullancsot hordozott be az aranysakál

19.05.13 17:13

Miután délről bejött Magyarország területére az aranysakál, behurcolta magával a rókakullancs egy eddig nem ismert alfaját - írja az Infostart.

Igen eszes toportyánférgek lepték el a Dél-Dunántúlt

19.02.18 12:16

Drasztikusan elszaporodtak az aranysakálok – régiesen toportyánférgek – Magyarországon, a szakemberek szerint az elmúlt évtizedekben még soha nem volt ekkora a számuk.

Komoly károkat okoz a vadgazdálkodásban a toportyán

18.11.19 11:49

Míg tíz éve még alig-alig hallhattuk, addig ma egyre gyakrabban töri meg az éjszaka csendjét a toportyán semmivel sem összetéveszthető hangja. Egyes szakemberek szerint Somogyban szinte már kontrollálhatatlanul elszaporodott az aranysakál. Az…

Ritka állatot fotóztak Zabarnál

18.08.03 17:04

Egy aranysakál járt a vadetetőnél. A jelek szerint több példány is él a környéken.

Vaddisznók és sakálok a Balatonnál

18.07.28 12:34

Befogóketrecekkel próbálja összegyűjteni az üdülőterületen flangáló vaddisznókat az önkormányzat, ám az aranysakálok ellen még nincs kialakult harcmodor Révfülöpön.

A(z) "Aranysakál" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Új kullancsalfajt hordozott be az aranysakál

Miután délről bejött Magyarország területére az aranysakál, behurcolta magával a rókakullancs egy eddig nem ismert alfaját. Hogy ennek milyen egészségügyi következményei lesznek az emberekre vagy az állatokra nézve, még nem tudni …

Tudomány

Tombolnak a nyulak Somogyban - a vadászok ereje fogyóban

Villanypásztorral és kerítéssel próbálják a szántóföldi növényeket védeni Somogy megyében. Egyre nagyobb problémát jelent a vaddisznó és a szarvas mellett a nyúl is, nagyon kedvelik a napraforgó zsenge hajtásait.

Megye

Kigyulladt egy mobilklíma egy balatonföldvári lakásban

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Kigyulladt a mobilklíma egy négylakásos társasház egyik lakásában a balatonföldvári Ady Endre utcában. A siófoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló