Arany János hírek

Kultúra és szórakozás › Arany János

Hétfőtől lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomást

20.03.06 06:07

A BKK korábbi tájékoztatása szerint hétfőtől a 3-as metró hétköznapokon továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, azonban az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül halad majd át.

Dr. Patakfalvi János: az arany diploma nem érdem, ezt meg kell élni

20.03.04 07:22

Nemrégiben vette át arany oklevelét az orvosi pályán eltöltött 50 évnyi szolgálatért dr. Patakfalvi János. A szülész-nőgyógyász főorvossal ennek apropóján beszélgettünk az első világra segített babáról, az öt évtized alatt végbement fejlődésről, az apukák…

Költészetében is végigélte korának sorsfordulóit Arany János

20.03.02 14:31

203 éve, 1817. március 2-án született Nagyszalontán (ma Salonta, Románia) Arany János, a 19. század magyar költészetének központi alakja, a magyar nyelv máig utolérhetetlen mestere.

Nagyon kellemetlen lezárások jönnek Budapesten

20.02.26 09:10

Újabb szakaszához érkezik hamarosan az M3-as metró vonalának felújítása, március 9-től a déli szakasz rekonstrukciójával párhuzamosan két belvárosi állomást is lezárnak – olvasható a BKK weboldalán.

Március 9-től lezárják a Ferenciek tere és az Arany János utca metróállomást

20.02.24 16:19

Újabb szakaszához érkezik hamarosan az M3-as metró vonalának felújítása, március 9-től a déli szakasz rekonstrukciójával párhuzamosan két belvárosi állomást is lezárnak – olvasható a Bkk weboldalán.

Újabb tanári karok tiltakoznak a NAT ellen

20.02.16 14:25

Egyre nagyobb a felháborodás a Nemzeti alaptanterv (NAT) körül. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium és a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tanárai is csatlakoztak a tiltakozók közé.

Decemberre elkészül a Toldi-rajzfilm, amire kerek egymilliárd forintot adtak

20.02.07 10:02

Tévésorozat és egész estés film is készül idén év végéig Arany János Toldijából, a legendás animációs mester, Jankovics Marcell rendezésében. A részletekről Csákovics Lajos, a film kivitelező rendezője beszélt a Hírösnek.

Bezár az Arany János utcai Retro Lángos büfé, Buldózer Partyval búcsúzik a vásárlóktól

20.02.06 15:22

Február 29-én ehetünk utoljára a főváros egyik első számú lángosozójában, ami az Arany János utcai metrómegálló felújítási munkálatainak esik áldozatául. Nagyszabású bulival búcsúznak a lángosfanoktól.

Árokba hajtott, majd fának csapódott egy autó Pannonhalmán

20.02.03 01:33

Árokba hajtott, majd fának csapódott egy gépkocsi Pannonhalmán, az Arany János utcában. Az autóban négyen utaztak, egyikük beszorult, a pannonhalmi hivatásos tűzoltók emelték ki.

A(z) "Arany János" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Két autó karambolozott Hatvanban, mentőhelikoptert is riasztottak

A baleset a Várkonyi Sándor utca és az Arany János utca kereszteződésében történt.

Kultúra és szórakozás

Teljesen felújítják a zalaegerszegi Göcseji Múzeumot

Látványos szakaszához érkezett a zalaegerszegi Göcseji Múzeum neobarokk műemléképületének és kiállítótereinek teljes külső és belső felújítása.

 

Kategória ajánló