Arany János hírek

Kultúra és szórakozás › Arany János

A Kékszakállú herceg várától a Dilemma dilemmájáig – a kurátor tárlatvezetésével búcsúzott Kass János kiállítása

Tegnap 12:48

Hat héten át láthatták a hódmezővásárhelyi Alföldi Galéria látogatói Kass János (1927-2010) grafikusművész Parallel folyamatok című gyűjteményes kiállítását, amely vasárnap a tárlat kurátorának, Képiró Ágnesnek a tárlatvezetésével búcsúzott.

Felborult és kigyulladt egy gépkocsi Bugyi településen

19.07.15 19:48

A rajok egy vízsugárral eloltották a lángokat. A tetejére borult és kigyulladt egy személyautó Bugyi településen, az Arany János utcában. A helyszínre a dabasi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral…

A kis iskolák országos döntőjében szerepeltek eredményesen

19.07.05 10:11

Régen várt sikert értek el a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportolói a közelmúltban.

Döbbenetes képek: akkora felhőszakadás volt Nagykanizsán, hogy az utcákban hömpölygött az esővíz

19.06.23 20:38

Tegnap másodfokú figyelmeztetést adott ki Zala megyére az OMSZ. A zivatar szombat délután érkezett meg Nagykanizsára, és alig több, mint egy óra alatt mintegy 20 mm csapadék esett. Az előrejelzések szerint vasárnap este is esni fog. Az MTI fotósa…

Arany János emlékének jegyében tartják a Szentivánéji Fesztivált

19.06.20 16:11

A rendezvényen Arany János kávézási szokásait is megismerheti a nagyközönség. És valahogyan még Shakespeare is bejön a képbe.

Kigyulladt egy lakóház tetőszerkezete Berkenyén

19.06.18 17:35

A rajok négy vízsugárral körülhatárolták a tüzet. Egy háromszintes lakóépület tetőszerkezete ég Berkenyén, az Arany János utcában. A tűzhöz a rétsági, a váci és a balassagyarmati hivatásos tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral körülhatárolták…

Kettős könyvbemutatót tartottak a Kápolna Galériában

19.06.15 11:29

Kettős könyvbemutató keretében Fekete Vince és Pál Sándor Attila költők beszéltek legújabb versesköteteikről szerdán a kecskeméti Kápolna Galériában.

Tűz ütött ki egy szigetcsépi lakóház pincéjében

19.06.09 13:28

Szerszámok és elektromos berendezések égtek a helyiségben. Tűz ütött ki egy kétszintes lakóház pincéjében a szigetcsépi Arany János utcában. A helyszínre kiérkezett szigetszentmiklósi hivatásos és szigetújfalui önkéntes tűzoltók…

Bővült az Arany János műveit tartalmazó online hangoskönyv

19.06.09 12:10

A 2017-ben elindított projekt eredményeként a költő legszebb verseiből és levelezéseiből olvasható, hallgatható válogatás.

Újabb anyagokkal bővült az Arany János jeles műveit tartalmazó online hangoskönyv

19.06.07 22:46

Újabb anyagokkal, versekkel, rövidfilmekkel, riportokkal és egy interaktív oktató térképpel bővült az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából született online hangoskönyv, a Hallgatni Aranyt! (hallgatniaranyt.hu) honlap.

A(z) "Arany János" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

A kurátor tárlatvezetésével búcsúzott a Kass János kiállítása

Hat héten át láthatták a hódmezővásárhelyi Alföldi Galéria látogatói Kass János (1927-2010) grafikusművész Parallel folyamatok című gyűjteményes kiállítását, amely vasárnap a tárlat kurátora, Képiró Ágnes tárlatvezetésével búcsúzott -…

Kultúra és szórakozás

Székely Nemzeti Múzeum felújítása: aláírták a kivitelezési szerződést

A Székely Nemzeti Múzeumban írták alá az intézménynek otthont adó épületegyüttes felújítására a kivitelezési szerződést hétfőn. Eszerint a következő öt hónapban zajlik a tervezés, és utána 36 hónap lesz a kivitelezésre.

Közélet

Idén a panel lesz a sláger?

Szerda este publikálják a felvételi ponthatárokat, ezzel pedig megkezdődik az albérletszezon, amelynek során megugrik a kiadó lakások iránti kereslet.

Kultúra és szórakozás

A fény felé kell mutasson, aki változást szeretne

Lányi G. Csaba a magyar hagyományvilág két olyan jelképét választotta kiállítása témájául, amelyek évezredek óta kísérik a magyarok útját.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló