Arany János hírek

Kultúra és szórakozás › Arany János

Kettős könyvbemutatót tartottak a Kápolna Galériában

Tegnap 11:29

Kettős könyvbemutató keretében Fekete Vince és Pál Sándor Attila költők beszéltek legújabb versesköteteikről szerdán a kecskeméti Kápolna Galériában.

Tűz ütött ki egy szigetcsépi lakóház pincéjében

19.06.09 13:28

Szerszámok és elektromos berendezések égtek a helyiségben. Tűz ütött ki egy kétszintes lakóház pincéjében a szigetcsépi Arany János utcában. A helyszínre kiérkezett szigetszentmiklósi hivatásos és szigetújfalui önkéntes tűzoltók…

Bővült az Arany János műveit tartalmazó online hangoskönyv

19.06.09 12:10

A 2017-ben elindított projekt eredményeként a költő legszebb verseiből és levelezéseiből olvasható, hallgatható válogatás.

Újabb anyagokkal bővült az Arany János jeles műveit tartalmazó online hangoskönyv

19.06.07 22:46

Újabb anyagokkal, versekkel, rövidfilmekkel, riportokkal és egy interaktív oktató térképpel bővült az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából született online hangoskönyv, a Hallgatni Aranyt! (hallgatniaranyt.hu) honlap.

Simon Attilát az MTA külső tagjává választották

19.05.09 14:04

Simon Attila a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója és egyben a Selye János Egyetem Tanárképző Kara Történelem Tanszékének vezetője. 2016-ban Simon Attila kapta az Arany János-díjat, mellyel a Magyar Tudományos Akadémia minden évben…

Villanyoszlopnak ütközött egy autó a 61-esen Cecénél

19.05.04 19:24

A baleset miatt lezárták az Arany János utcai útszakaszt. Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Cecén, a 61-es főút Arany János utcai szakaszán. Az oszlop kidőlt, a vezeték tartja, az egyik ház bekötővezetéke egy autóbusz tetejére került. A sárbogárdi…

Névadójának nyomdokaiban jártak a zalaegerszegi iskolások

19.04.25 08:51

A megyeszékhelyi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola hetedikesei olvasóinknak is beszámolnak legutóbbi művelődéstörténeti kirándulásukról.

A(z) "Arany János" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Garabonciás énekek – Interjú Pál Sándor Attila költővel

Arany János Hídavatását nem aktualizálta, mert már eleve aktuális. Inkább a balladák szétírásában, lecsupaszításában, átszerkesztésében látott fantáziát Pál Sándor Attila, akinek harmadik, Balladáskönyv című verseskötete az Ünnepi…

Kultúra és szórakozás

Ember Sári nyerte a Leopold Bloom-díjat

A tízezer euróval járó Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban adták át.

Közélet

Kézhez kapták diplomájukat a csabai végzős diákok

Diplomaátadó ünnepséget tartottak szombaton a békéscsabai Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán.

Kultúra és szórakozás

Omega-kiállítás nyílt Szegeden

Az együttes 56 éves történetét mutatja be a tárlat.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló