Antiszemitizmus hírek

Közélet › Antiszemitizmus

Izraelbe menekülnek az európai zsidók az antiszemitizmus elől

21.05.30 09:10

Izraeli zászlót gyújtanak fel Münsterben, kövekkel dobálják a bonni zsinagógát – ez csupán két példa az elmúlt heteket jellemző zsidóellenes megmozdulásokból - írja a Magyar Nemzet.

Keményvonalas kommunisták, Hamász-apologéták – kiknek nem tetszik Orbán brit látogatása?

21.05.28 20:04

Antiszemitizmussal és demokrácia-ellenességgel vádolják a brit baloldalon Orbán Viktort – olyan emberek, akik a múltban iszlamista terroristák iránt voltak megértők, vagy a venezuelai diktatúrát méltatták.

Már a gázai újjáépítés körül megy a helyezkedés

21.05.27 21:16

Félmilliárd-félmilliárd dollárral segíti Katar és Egyiptom Gáza újjáépítését. Közben az Izrael és a Hamász háborúja után a térségbe látogató amerikai külügyminiszter is nyilatkozott.

Leomló brit falak, bevett bástyák

21.05.26 06:16

Május 6-án több választást is tartottak az Egyesült Királyságban. Skócia és Wales új parlamentet választott, London és több angliai város, település és megye a közgyűlés összetételéről és a polgármester személyéről döntött, valamint egy brit parlamenti…

Elszabadult az antiszemitizmus a nyugati tüntetéseken

21.05.17 19:47

Számos nyugati nagyvárosban zajlottak Izrael-ellenes tüntetések, melyek nem voltak mentesek antiszemitizmustól és atrocitásoktól sem.

Fokozódik az antiszemitizmus Ausztriában

21.04.28 07:04

Ausztriában tavaly 6,4 százalékkal emelkedett az antiszemita túlkapások száma az előző évhez képest – áll a bécsi izraelita hitközség (IKG) kedd este nyilvánosságra hozott jelentésében.

Roald Dahl a gyerekirodalom állócsillaga, pedig antiszemitizmussal és nőgyűlölettel is vádolták

21.03.20 10:48

Páratlan siker és szalonképtelenség - mindez a kettősség egyszerre jellemzi Roald Dahl örökségét és megítélését, ennek az egyik leglátványosabb jele pedig az volt, amikor családja a múlt év végén bocsánatot kért az író antiszemita megjegyzéseiért.

A(z) "Antiszemitizmus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Románia: Antonescut méltató templomi megemlékezés miatt kért vizsgálatot az antiszemitizmus elleni kormánymegbízott

A bukaresti belügyminisztériumtól és a legfőbb ügyésztől kért kivizsgálást Alexandru Muraru, a román kormánynak az antiszemitizmus és idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottja pénteken egy…

Ország

Feszültségcsökkentőnek is szánta Cseke Péter Eszenyi Enikő felkérését

Egy évvel a vígszínházi botránya után tér vissza rendezőként a színházi világba Eszenyi Enikő, és az őt munkára felkérő Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, Cseke Péter a Blikknek minderről azt nyilatkozta: „A…

Ország

Egy berlini elmegyógyintézetben találtak rá az elveszett orosz nagyhercegnőre

A huszadik század során számos csaló bukkant fel, akik azt állították, ők a kivégzett orosz cári család tagjai. A legtöbben gyorsan belebuktak a dologba, Anna Anderson azonban mindenkinél tovább bírta.

Közélet

Méltó helyre került a debreceni holokauszt túlélő labdarúgó emléktáblája

Debrecen - A Nagyerdei Stadion sajtótermében helyezték el Schwarz Sándor emléktábláját. Színdarab is készülhet az életéről.

 

Kategória ajánló