Antarktisz hírek

Ország › Antarktisz

Mozgásba lendült az Antarktiszról tavaly leszakadt gigászi jéghegy

18.09.06 21:18

Tizenhárom hónapnyi veszteglés után a Larsen-C selfjégről leszakadt hatalmas jéghegy déli vége jelentősen elmozdult, a parttal eddig párhuzamos tömb most nagyjából derékszögnyit fordult el – írta a BBC. Szakértők szerint a déli félteke…

Azért eléggé kiborító megtudni, hogy az Antarktiszt körülvevő hatalmas óceán mennyi szén-dioxidot bocsát ki

18.08.19 09:55

A Princeton Egyetem kutatói a 2014–2017-es időszakban gyűjtöttek úszórobotokkal adatokat arról, hogy mennyi szén-dioxidot nyel el és bocsát ki a 60. déli szélességi kör és az Antarktisz között elterülő Déli-óceán. És az eredmények bizony meglepőek.

Rohamtempóban olvad az Antarktisz

18.06.15 10:31

Csaknem háromszor olyan gyorsan olvad az Antarktisz jege, mint ahogyan szokott - mutatta ki egy új tanulmány. A jégolvadás 2012 óta gyorsult fel érezhetően.

Vegyszereket találtak az Antarktiszon

18.06.07 14:52

Már az Antarktisz távoli vizeiben is kimutatható a műanyag- és vegyi szennyezettség a Greenpeace természetvédelmi szervezet szerint.

Három tavat fedeztek fel az Antarktisz jege alatt

18.05.22 18:43

Műholdas és toporgráfiai adatok révén, a kontinens meglátogatása nélkül fedeztek fel három tavat az Antarktisz jege alatt cseh kutatók.

A(z) "Antarktisz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Felmérték a terepet a Déli-sarktól az Északi-sarkig, és meglepően sok vírusfajt találtak

Csaknem 200 ezer tengeri vírust azonosított egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként mérte fel a Déli-sarktól az Északi-sarkig a világ óceánjaiban élő vírusok sokféleségét.

Sport

Útnak indult Garbolcról Rakonczay Gábor és a csongrádi Ötvös Ádám - futva szelik át az országot

Futva szeli át Magyarországot Garbolctól Felsőszölnökig, azaz az ország legkeletibb pontjától a legnyugatibbra lévőig Rakonczay Gábor és a csongrádi Ötvös Ádám. A futók ma kora délelőtt elindultak a nagy útra, 630 kilométer áll…

Tudomány

Győrben is kifogásolt a levegő minősége

Országszerte többfelé rossz a levegő minősége az ózonkoncentráció emelkedése miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az Mti-t.

Közélet

Több kilónyi műanyagot találtak a partra sodródott ámbráscet gyomrában

Alaposabban is szemügyre vette a Greenpeace azt a Szicíliánál partra sodródott ámbráscetet, melyről kiderült, hogy a 7 esztendős állattal közvetetten ismét az ember, illetve az általunk elkövetett műanyagszennyezés végzett. A kérdéses…

 

Kategória ajánló