Antarktisz hírek

Ország › Antarktisz

Egy elveszett világra bukkantak az Antarktisz alatt

18.11.14 19:57

Már évtizedek óta téma a tudományos világban az, hogy bár a Pangea darabokra tört nagyjából 180 millió év alatt, a ma ismert földrészek együttese közel sem adja ki az ősi szuperkontinens területét.

Nemsokára helyreállhat az ózonpajzs felettünk

18.11.08 11:39

Az 1980-as években 24 ország betiltotta a minket védő ózonréteget károsító vegyi anyagok használatát. Az ENSZ szerint a tilalom hatásra a 2060-as években várhatóan helyreáll az Antarktisz feletti ózonszint.

Ijesztő hangot rögzítettek az Antarktisz jegét vizsgáló tudósok

18.10.19 08:01

A kutatók éveken át vizsgálták a földköpenyt és a földkérget a Ross selfjég alatt, ám az eredetileg elgondolt eredmények helyett valami egész mást tapasztaltak.

Első magyarként gyalogol a Déli-sarkig Rakonczay Gábor

18.09.29 12:31

A magyar Guinness-rekorder most az Antarktiszról indul, hogy – tervei szerint – ötven nap alatt ezer kilométert megtéve elérje célját.

A tenger fenekére épített falak tarthatják egyben a szétolvadó sarkvidékeket

18.09.21 15:21

Tudósok szerint a mélytengeri akadályok megállíthatják a gleccserek szétcsúszását, és ezzel megelőzhető lehet a globális felmelegedéssel járó tengerszint-emelkedés.

A(z) "Antarktisz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Felmérték a terepet a Déli-sarktól az Északi-sarkig, és meglepően sok vírusfajt találtak

Csaknem 200 ezer tengeri vírust azonosított egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként mérte fel a Déli-sarktól az Északi-sarkig a világ óceánjaiban élő vírusok sokféleségét.

Sport

Útnak indult Garbolcról Rakonczay Gábor és a csongrádi Ötvös Ádám - futva szelik át az országot

Futva szeli át Magyarországot Garbolctól Felsőszölnökig, azaz az ország legkeletibb pontjától a legnyugatibbra lévőig Rakonczay Gábor és a csongrádi Ötvös Ádám. A futók ma kora délelőtt elindultak a nagy útra, 630 kilométer áll…

Tudomány

Győrben is kifogásolt a levegő minősége

Országszerte többfelé rossz a levegő minősége az ózonkoncentráció emelkedése miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az Mti-t.

Közélet

Több kilónyi műanyagot találtak a partra sodródott ámbráscet gyomrában

Alaposabban is szemügyre vette a Greenpeace azt a Szicíliánál partra sodródott ámbráscetet, melyről kiderült, hogy a 7 esztendős állattal közvetetten ismét az ember, illetve az általunk elkövetett műanyagszennyezés végzett. A kérdéses…

 

Kategória ajánló