Antarktisz hírek

Ország › Antarktisz

Hatszor gyorsabban olvad már az Antarktisz jege, mint negyven éve

19.01.15 11:11

2009 óta az Antarktisz mintegy 252 milliárd tonnányit veszített évente jégtömegéből, az 1979-90 közötti időszakban ez évente 40 milliárd tonnát tett ki.

A futóból lett expedíciós rekorder, Rakonczay Gábor elérte a Déli-sarkot!

19.01.09 17:38

Mindenki számára motivációs példakép lehet Rakonczay Gábor teljesítménye, hiszen ugyanolyan civil emberként éli átlagos mindennapjait, mint bárki más, mégis elérte azt az álomszerű célt, amit kitűzött maga elé. Az ő teljesítménye is rámutat arra, a sport…

Elérte a Déli-sarkot Rakonczay Gábor

19.01.07 17:20

Semmi sem indokolja itt az életben maradást - mondta a sportoló, aki első magyarként jutott el az Antarktisz partjától a Föld legdélibb pontjára.

Finisébe fordult a magyar Déli-sark expedíció

18.12.29 19:35

Rakonczay Gábor már túl van az út háromnegyedén. Jól bírja az extrém körülményeket, de azért van, amire már nagyon vágyik.

Vészjósló üzenet a NASA-tól: az Antarktiszon rosszabb a helyzet, mint eddig gondoltuk

18.12.12 11:55

Először észlelték jelentős mértékű olvadás jeleit az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek egy részénél - közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).

Csupasport: Rakonczai Gábor tovább halad a Déli-sark felé

18.12.06 16:10

Rakonczay Gábor a Déli-sark Expedíció 12. napján 20.2 kilométert tett meg, 216 méter szintemelkedéssel. A menetelés nem áll meg, éppen kikerüli a Pensacola-hegységet, amelynek a távoli csúcsai ma már meg is jelentek.

A(z) "Antarktisz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Feláldozzuk az Antarktisz jegét?

A Potsdami Éghajlatkutató Intézet (PIK) tudósai úgy vélik, hogy a Nyugat-Antarktisz jégtakaróját mesterséges havazással lehetne megmenteni. A szakemberek az óceán vizét a gleccserekre szivattyúznák, és…

Tudomány

Az eddigi legkisebb kiterjedésű volt az északi és déli sarki jég

2019 júliusa a valaha mért legmelegebb júliusi hónap volt a világon az időjárási feljegyzések kezdete, 1880 óta.

Sport

Lehetetlen küldetésre indulna Rakonczay Gábor

Az extrém sportoló óriási fába vágta a fejszéjét: 7 nap alatt 363 kilométert megtéve jutott el a tengerszintről (Genovából) 4808 méter magasságba, a Mont Blanc csúcsára. Szerda reggel lenyűgöző élménybeszámolót hallhattak azok,…

Tudomány

Rég betiltott, ózonréteget pusztító gázt eregetnek Kínában

Egy friss tanulmány szerint Santung és Hopej tartományok térségében zajló kibocsátások a felelősek a 2013 óta megnövekedett globális fluor-triklórmetán-emisszió legkevesebb 40-60 százalékáért.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló