Antarktisz hírek

Ország › Antarktisz

Finisébe fordult a magyar Déli-sark expedíció

18.12.29 19:35

Rakonczay Gábor már túl van az út háromnegyedén. Jól bírja az extrém körülményeket, de azért van, amire már nagyon vágyik.

Vészjósló üzenet a NASA-tól: az Antarktiszon rosszabb a helyzet, mint eddig gondoltuk

18.12.12 11:55

Először észlelték jelentős mértékű olvadás jeleit az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek egy részénél - közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).

Csupasport: Rakonczai Gábor tovább halad a Déli-sark felé

18.12.06 16:10

Rakonczay Gábor a Déli-sark Expedíció 12. napján 20.2 kilométert tett meg, 216 méter szintemelkedéssel. A menetelés nem áll meg, éppen kikerüli a Pensacola-hegységet, amelynek a távoli csúcsai ma már meg is jelentek.

Antarktisz-expedíció: Rakonczay túl van az első kilométereken!

18.11.26 05:40

Elkezdődött! Gyenge havazásban és mély hóban tette meg az első kilométereket Rakonczay Gábor az Antarktiszon – az első napon 14.5 kilométerrel került közelebb a Déli-sarkponthoz. Igaz, ehhez előbb még el kellett érnie a legendás…

Az Antarktisz alatt találták meg az elveszett kontinens nyomait

18.11.18 12:22

A kutatók egy öt évvel ezelőtt lezuhant műholdból származó adatokat elemeztek ki, ami alapján úgy tűnik, sikerült a nyomára akadniuk egy sok tízmillió évvel ezelőtt eltűnt kontinensnek.

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

18.11.17 21:07

Az extrém sportoló már elindult Chiléből az Antarktiszra, ahonnan gyalog, pontosabban síléceken folytatja útját. Első magyarként akarja elérni a Déli-sarkpontot, ahova egy darabig a Fókusz stábja is elkíséri.

A(z) "Antarktisz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Felmérték a terepet a Déli-sarktól az Északi-sarkig, és meglepően sok vírusfajt találtak

Csaknem 200 ezer tengeri vírust azonosított egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként mérte fel a Déli-sarktól az Északi-sarkig a világ óceánjaiban élő vírusok sokféleségét.

Sport

Útnak indult Garbolcról Rakonczay Gábor és a csongrádi Ötvös Ádám - futva szelik át az országot

Futva szeli át Magyarországot Garbolctól Felsőszölnökig, azaz az ország legkeletibb pontjától a legnyugatibbra lévőig Rakonczay Gábor és a csongrádi Ötvös Ádám. A futók ma kora délelőtt elindultak a nagy útra, 630 kilométer áll…

Tudomány

Győrben is kifogásolt a levegő minősége

Országszerte többfelé rossz a levegő minősége az ózonkoncentráció emelkedése miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az Mti-t.

Közélet

Több kilónyi műanyagot találtak a partra sodródott ámbráscet gyomrában

Alaposabban is szemügyre vette a Greenpeace azt a Szicíliánál partra sodródott ámbráscetet, melyről kiderült, hogy a 7 esztendős állattal közvetetten ismét az ember, illetve az általunk elkövetett műanyagszennyezés végzett. A kérdéses…

 

Kategória ajánló