Antarktisz hírek

Ország › Antarktisz

Szomorú rekord az Antarktiszon

17.10.01 14:51

Egyre nehezebben tudnak navigálni az Antarktiszon, mert folyton változnak a jégviszonyok. Idén volt a legkisebb a déli sarki tengeri jég téli kiterjedése a műholdas megfigyelések kezdete óta - közölték kutatók egy ausztráliai nemzetközi konferencián.…

Újabb hatalmas jégtömb vált le az Antarktiszról

17.09.28 06:01

Ismét egy nagy jégtömb vált le az Antarktisz nyugati részén, ezúttal a Pine Island-gleccserről.

Az első sarkkutatók kokainnal hódították meg az Antarktiszt

17.09.26 15:18

De ópiumot, morfiumot és marihuánát is használtak, hogy képesek legyenek túlélni az embertelen sarkvidéki környezetben.

Valami történt az óriási jégtömbbel

17.09.21 18:53

Újra mozog az Antarktisz-félszigetről július közepén levált hatalmas jégtömb, az A68, és már 18 kilométerre távolodott a Larsen C selfjégtől - állapította meg az Európai Űrkutatási Hivatal (ESA) műholdfelvételek alapján.

A gleccserolvadás következményeire figyelmeztetnek

17.09.05 16:10

Az eltűnő jégtömegek legnagyobb részét az Alaszkai-öböl, az Északi-sarkvidék kanadai része, a grönlandi és az antarktiszi jégtakaró jege alkotja.

A tudósok is meglepődtek, milyen baj van az Antarktisznál

17.09.02 07:36

Az Antarktisz-félsziget körüli sekély vizek mindössze 1-2 Celsius-fokos melegedése drasztikusan csökkenti a tengeri élővilág sokféleségét - figyelmeztetnek a szakemberek egy új tanulmányban.

Több mint 2,5 millió éves jégmintát hoztak a felszínre az Antarktiszon

17.08.22 16:05

Egy 2,7 millió éves jégmagot hoztak a felszínre az Antarktisz egy pontján a Princetoni Egyetem, a Scripps Oceanográfiai Intézet, a Maine-i Egyetem és az Oregoni Állami Egyetem kutatói, akik a párizsi Goldschmidt konferencián ismertették az…

Több mint 100 éves ételre bukkantak az Antarktiszon, és még ehetőnek tűnt

17.08.15 12:14

Egy több mint százéves gyümölcskenyérre bukkant az Antarktiszon néhány új-zélandi kutató. A sütemény valószínűleg Robert Falcon Scott 1910-es Terra Nova-expedíciójáról maradt ott – a kaland egyébként rosszul sült el, ugyanis egyetlen túlélője sem volt.

A(z) "Antarktisz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Flickr
First Airplane since 8 MonthsImaginePenguinsView to Antarctica (not really)Disclosure: The Ties Between Antarctica and Mars: Our Guest is Steve QuayleExplorer's HungerDiscovery TunaMcMurdo On IceImperial shag - Antarctica - benjaminmorel.photoBehind the scene - Antarctica - benjaminmorel.photoScientific base - Antarctica - benjaminmorel.photo

Kapcsolódó témák

Ország

Így teljesítenek a világ albérletei

Az amerikai albérlet közvetítő portál, a rentcafe.com[2] a japán MORI Intézet a világ legvonzóbb nagyvárosairól készített listája alapján összehasonlította az albérlet árakat.

Tudomány

Európa édesvíz-háztartásán is nyomot hagy a klímaváltozás

Tartós szárazságot okozhatnak a változások Dél-Európában.

Ország

A cápa több kilométeren keresztül üldözte a búvárt

Végül sikerült a partra úsznia az ausztrál férfinak.

Tudomány

Öt mesébe illő látványosság Izlandról

Vastag jégtakaróval borított fjordok, kristálytiszta források és felhőfátyol mögé rejtett vulkánok – Izland természeti csodái eredeti formájukban, az emberi kéz által érintetlenül várják a szigetországba látogatókat. De vajon hogy sikerült…

 

Kategória ajánló