Antall József hírek

Politikus › Antall József

Budapest eladja a Bálnát

19.03.27 13:38

Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek is a főváros díszpolgára lett.

Az EP Helmut Kohlról és Stefan Zweigről nevezett el épületeket Brüsszelben

19.02.13 07:55

Helmut Kohl korábbi német kancellárról és Stefan Zweig osztrák íróról nevezte el két új brüsszeli irodaépületét az Európai Parlament (EP). Az európai uniós (EU-s) intézmény keddi közleménye szerint azért esett a választása a "kiemelkedő európaiakra", mert…

Antall József kormányzását elemző köteteket mutatott be a Veritas

19.01.29 18:19

Az első szabadon választott kormány tevékenységét elemző, Antall József miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából elkészült köteteket mutatott be a Veritas Történetkutató Intézet kedden Budapesten.

25 éve szakadt meg a Kacsamesék, oldd fel a traumát a teljes epizóddal

18.12.12 14:34

Napra pontosan két évtizede és öt éve történt. Antall József halálára elsötétült a képernyő, gyerekként pedig teljesen másféle gyászt éreztünk. Meg mered nézni most újra az esetet?

Trombitás Kristóf: Antall József emlékezete

18.12.12 13:46

Antall Józsefnek békeidőben kellett volna miniszterelnöknek lennie. Sajnos erre nem volt lehetősége. És nem is hagytak neki erre lehetőséget az ellenfelei.

25 éve halt meg Antall József

18.12.12 13:43

A történész, politikus, a rendszerváltás utáni első szabadon választott magyar kormány miniszterelnöke huszonöt éve, 1993. december 12-én hunyt el.

Antall József történelmi szerepe

18.12.12 12:05

Antall József a klasszikus nemzeti szabadelvű, a konzervatív és a keresztény politikai alapelveket egyesítette a magyar nemzeti érzülettel.

A(z) "Antall József" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Harmincéves Rákóczi Szövetség – Kövér: pótolhatatlan a szervezet tevékenysége

Pótolhatatlannak nevezte a Rákóczi Szövetség rendszerváltozás során és azóta végzett tevékenységét Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szervezet fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen csütörtökön…

Gazdaság

A légi közlekedéssel is felveheti a versenyt a Budapest-Varsó gyorsvasút

Megszületett a nyilatkozat, mely szerint a visegrádi négyek együttes összefogásával valósul meg a vasútvonal.

Politikus

Boross Péter: ha az ellenzék nyerne, zűrzavar lenne

Amennyiben választást nyerne az ellenzék, úgy kicsinálná a Jobbikot, mintha sosem lett volna – jelentette ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Boross Péter

Politikus

Martonyi János kapta idén az Antall József-díjat

Martonyi János volt külügyminiszter vehette át a nemzet felemelkedéséért tevékenykedők elismerésére alapított Antall József-díjat csütörtökön Budapesten. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a díjátadó…

 

Kategória ajánló