Amnesty International hírek

Közélet › Amnesty International

Brutális: 78 ember meghalt az etióp tüntetéseken

19.11.01 15:39

Összesen 78 ember halt meg, és 407-et vettek őrizetbe a múlt heti erőszakos tiltakozásokon a közép-etiópiai Oromia régióban - tájékoztatott csütörtökön Niguszu Tilahu, az etióp miniszterelnöki hivatal sajtótitkára.

Amnesty: Törökország háborús övezetbe telepíti vissza a menekülteket

19.10.25 13:49

Az erőszakos áttelepítés durván jogsértő, hiszen az Északkelet-Szíriába tervezett biztonsági övezet még nem jött létre - írta pénteki közleményében a nemzetközi jogvédő szervezet.

Amnesty International: tüntetőket kínoztak meg a hongkongi rendőrök

19.09.20 20:10

A demonstrálók arról számoltak be, hogy gumibotokkal és ököllel is verték őket, többeket pedig megakadályoztak abban, hogy orvoshoz menjenek vagy jogi segítséget vegyenek igénybe.

Veszélyes az Egyesült Államokba utazni – figyelmeztet az Amnesty International

19.08.08 06:57

A közleményt annak mintájára írták meg, mint amilyet rendszerint az amerikai külügyminisztérium ír a turisták számára. Azt kérik az odautazóktól, hogy lehetőleg kerüljék a nagy tömeget, az iskolákat, a templomokat és a bevásárlóközpontokat.

A(z) "Amnesty International" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

78 ember halt meg a múlt heti tüntetéseken Etiópiában

A hatóság közlése szerint a halálos áldozatok legtöbbje a "civilek közötti összetűzésekben" lelte halálát. Az Amnesty International szerint azonban a biztonsági erők tüzet nyitottak a tiltakozókra.

Ország

Az EU bekeményít Törökországgal szemben a ciprusi próbafúrások miatt

Az Európai Unió külügyminiszterei hétfőn elfogadták a Törökország elleni lehetséges szankciók keretét válaszul a Törökország által a Földközi-tenger keleti térségében végzett és az EU által jogellenesnek tartott próbafúrásokra.

Közélet

Péterffyék visszavonják a civileket ellehetetlenítő fideszes határozatot

Péterffy Attila Pécs polgármestereként megálljt parancsol a fideszes gyűlöletkeltésnek. Ennek részeként visszavonják november 14-én a civil szervezetek ellehetetlenítését célzó Fidesz-báb határozatot.

Közélet

Az európai migrációs probléma szélesebb körű megoldását szorgalmazta Giuseppe Conte és Angela Merkel

A migránsok európai szétosztásáról szóló máltai megállapodás új országokkal történő bővítését szorgalmazta Giuseppe Conte olasz miniszterelnök Angela Merkel német kancellárral közösen tartott római sajtótájékoztatóján, hétfőn…

 

Kategória ajánló