Amazonas hírek

Nagyvilág › Amazonas

A G7-ek 20 milliós gyorssegélyt küldenek az amazóniai tüzek megfékezésére

19.08.26 07:31

A G7-országcsoport tagjai azonnali, 20 millió dolláros segélyt nyújtanak az Amazonas-medencében fekvő országoknak az erdőtüzek megfékezésére, illetve hosszú távú globális projektet kezdeményeznek az amazóniai esőerdő védelmére -…

Bojkottal fenyeget Európa

19.08.26 06:49

Az európaiak nehezen fogják tudni ratifikálni az EU és a dél-amerikai közös piac közötti szabadkereskedelmi egyezményt, amennyiben folytatódnak az amazonasi esőerdőkben kialakult tüzek.

Új tüzeket fedeztek fel az Amazonas dzsungeleiben

19.08.24 19:37

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket szombaton az Amazonas vidékének mintegy három hete lángoló dzsungelében a hivatalos adatok szerint.

Ég a Föld tüdeje, de téged ez sem érdekel, mert úgy sincs rád hatással?

19.08.24 15:22

Az Amazonas vidékének fele lángokban áll, sokak pedig egyáltalán nem foglalkoznak vele, hiszen a világ másik felén nem lehet érezni a hatalmas erdőtüzek hatását. Egyelőre.

A(z) "Amazonas" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében

Budapest - Technológiai tudásának exportjával veszi ki a részét hazánk a feladatokból -  mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója.

Ország

Kihirdették a válogatott keretet

Présinger Sándor együttese a brazíliai vb-re készül.

Politikus

A brazil katolikusok komolyabban veszik a klímakatasztrófát, mint az elnökük

A klímaváltozás tény, az illegális erdőirtásokat büntetni kell, az esőerdők károsítása bűncselekmény – a brazil katolikusok többsége Bolsonaro elnökkel szöges ellentétben gondolkodik a klímakérdésről egy felmérés szerint. A…

Tudomány

Elképesztő felvétel: így hozott nappali fényt az éjszakába egy meteor Kínában

Egészen szokatlan égi jelenségnek voltak szemtanúi azok, akik múlt pénteken éjszaka ébren voltak Kínában, az ország észak-keleti részén ugyanis egy hatalmas meteor szelte át az eget, ami igencsak látványos jelenségeket…

 

Kategória ajánló