Amazonas hírek

Nagyvilág › Amazonas

A hadsereg védi az Amazonas környezetét Peruban (videóval)

19.03.07 15:20

Mostantól a hadsereg is részt vesz az Amazonas védelmében Peruban. Felavatták az első négy olyan bázist, ahonnan a katonák drónok és műholdfelvételek segítségével lépnek fel az esőerdőt pusztító illegális aranybányászat ellen.

Már a hadsereg védi az Amazonast

19.03.06 06:38

Keddtől a hadsereg is részt vesz az Amazonas védelmében Peruban; felavatták az első négy olyan bázist, ahonnan a katonák drónok és műholdfelvételek segítségével lépnek fel az esőerdőt pusztító illegális bányászat ellen. Az illegális aranybányászok…

Bálnát találtak az amazonasi esőerdőben, senki sem érti, hogy került oda

19.02.27 16:13

Szokatlan tetemre, egy elpusztult hosszúszárnyú bálna maradványára bukkant egy brazil környezetvédő csoport az Amazonas torkolatánál, lényegében véletlenül: a kutatók azt állítják, a tetemből lakmározó madarakat követték, így bukkantak rá.

Megmenekült Európa Amazonasa

19.01.23 16:12

Nem veszélyezteti vízerőmű építés a Mura–Dráva–Duna bioszféra-rezervátumot.

Ugyanolyan sokszínű élővilág rejtőzik a talpunk alatt is, mint a felszínen

18.12.11 17:34

Amazónia felfedezéséhez hasonlítják a föld alatti világ feltárását a tudósok: minél lejjebb haladnak, annál érdekesebb élőlényekre bukkannak. Egy már fellelt organizmus például mélyen a tengerfenék alatt, 121 Celsius-fokon érzi jól magát.

Egymillió focipályányi erdőt vágtak ki Brazíliában tavaly

18.11.29 13:46

Összesen 7900 négyzetkilométernyi fás területet taroltak le, ez 13,72 százalékos növekedés a korábbi adatokhoz képest.

A(z) "Amazonas" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Agyonlőttek egy erdővédőt az illegális fakitermelők

Paulo Paulino Guajajarát lelőtték, a társát pedig megsebesítették az illegális fakitermelők pénteken a brazíliai Arariboia rezervátumában. A férfi tagja volt az Erdők Őrzői nevű csoportnak, ami az illegális fakivágások…

Ország

Kiderült, hány rajthelyes büntetést kap Leclerc Brazíliában

Nem a mezőny végéről kell rajtolnia a hétvégi Brazil Nagydíjon Charles Leclercnek – a monacói azt mondja, 10 hellyel sorolják majd hátrébb az időmérő edzésen.

Politikus

Magyarország nagy befolyásra tett szert a világpolitikai porondon

Trump, Putyin, Merkel, Netanjahu, Bolsonaro, Macron, Erdoğan – csupán néhány név a nagy- és regionális hatalmak vezetői közül, akikkel Orbán Viktor idén kétoldalú tárgyalásokat folytatott.

Tudomány

A BBC-nek dolgozik az Artvertising

Keretszerződést kötöttek a BBC Studiossal, most az Egy bolygó hét világa című sorozatot népszerűsítik.

 

Kategória ajánló