Amazonas hírek

Nagyvilág › Amazonas

Számtalan lehetőséget kínál a gazdáknak a családi gazdálkodás Ensz évtizede

19.05.30 14:49

A mai nappal az Ensz Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és a Nemzetközi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap (Ifad) hivatalosan is elindították a családi gazdálkodás nemzetközi Ensz évtizedét és bemutatták a hozzá kapcsolódó…

Elképesztő mértékben pusztítjuk az amazonasi esőerdőt

19.05.28 20:07

Húsz százalékkal nőtt az amazonasi esőerdők irtásának sebessége tavaly augusztus óta. Ha így folytatjuk, az Amazonas esőerdő több mint fele száraz szavannává válhat.

Riasztó mértékben gyorsul az amazonasi erdőirtás

19.05.28 12:13

Tavaly augusztus óta 20 százalékkal ugrott meg az esőerdők irtásának sebessége. Idén áprilisig 2169 négyzetkilométer területű erdő tűnt el Brazíliában.

A hadsereg védi az Amazonas környezetét Peruban (videóval)

19.03.07 15:20

Mostantól a hadsereg is részt vesz az Amazonas védelmében Peruban. Felavatták az első négy olyan bázist, ahonnan a katonák drónok és műholdfelvételek segítségével lépnek fel az esőerdőt pusztító illegális aranybányászat ellen.

Már a hadsereg védi az Amazonast

19.03.06 06:38

Keddtől a hadsereg is részt vesz az Amazonas védelmében Peruban; felavatták az első négy olyan bázist, ahonnan a katonák drónok és műholdfelvételek segítségével lépnek fel az esőerdőt pusztító illegális bányászat ellen. Az illegális aranybányászok…

Bálnát találtak az amazonasi esőerdőben, senki sem érti, hogy került oda

19.02.27 16:13

Szokatlan tetemre, egy elpusztult hosszúszárnyú bálna maradványára bukkant egy brazil környezetvédő csoport az Amazonas torkolatánál, lényegében véletlenül: a kutatók azt állítják, a tetemből lakmározó madarakat követték, így bukkantak rá.

A(z) "Amazonas" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében

Budapest - Technológiai tudásának exportjával veszi ki a részét hazánk a feladatokból -  mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója.

Ország

Kihirdették a válogatott keretet

Présinger Sándor együttese a brazíliai vb-re készül.

Politikus

A brazil katolikusok komolyabban veszik a klímakatasztrófát, mint az elnökük

A klímaváltozás tény, az illegális erdőirtásokat büntetni kell, az esőerdők károsítása bűncselekmény – a brazil katolikusok többsége Bolsonaro elnökkel szöges ellentétben gondolkodik a klímakérdésről egy felmérés szerint. A…

Tudomány

Elképesztő felvétel: így hozott nappali fényt az éjszakába egy meteor Kínában

Egészen szokatlan égi jelenségnek voltak szemtanúi azok, akik múlt pénteken éjszaka ébren voltak Kínában, az ország észak-keleti részén ugyanis egy hatalmas meteor szelte át az eget, ami igencsak látványos jelenségeket…

 

Kategória ajánló