Amazonas hírek

Nagyvilág › Amazonas

Drámai adat jött Brazíliából, hihetetlen sebességgel irtják az erdőket

20.01.18 18:04

Az előző évhez képest 85 százalékkal nagyobb területen irtották ki az esőerdőt Amazónia észak-brazíliai részén 2019-ben – derült ki a legfrissebb hivatalos adatokból.

Egy év alatt 85%-kal nőtt az erdőirtás mértéke az Amazonasnál

20.01.16 14:26

2019-ben az előző évhez képest 85%-kal nőtt az erdőirtás az Amazonas-medence brazil szakaszán, ennek pedig elég felháborító oka van.

Hatalmas területen irtották Amazónia esőerdőit tavaly

20.01.15 20:07

Az előző évhez képest 85 százalékkal nagyobb területen irtották ki az esőerdőt Amazónia észak-brazíliai részén 2019-ben - derült ki a legfrissebb hivatalos adatokból.

Leonardo DiCaprio tagadni kényszerült, hogy ő gyújtatta volna fel Amazóniát

19.12.01 11:52

Bolsonaro brazil elnök vádolta azzal, hogy egy olyan szervezetet támogatott, amely Bolsonaro szerint gyújtogatott. Valószínűleg az se igaz, de DiCaprio momentán azt a szervezetet még csak nem is támogatta.

A(z) "Amazonas" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Hiába kérte őt 128 püspök, Ferenc pápa nem akarja, hogy a nős férfiak is papok lehessenek

Az Amazonas-térség krónikus paphiányát kellett volna orvosolni, de az egyházfő nem akarja fellazítani a papi nőtlenség szabályát.

Ország

A Flamengo nyerte a dél-amerikai Szuperkupát

A Libertadores Kupa-címvédő Flamengo és ellenfele, a Copa Sudemaricana jelenlegi bajnoka egy héttel ezelőtt Quitóban 2-2-t játszott egymással. Ezúttal viszont a ecuadoriak nem tudták feltartóztatni a brazil gárdát. A meccsen…

Politikus

A koronavírus-járvány miatt magyarországi látogatását is lemondhatja a brazil elnök

Jair Bolsonaro Olaszországba és hazánkba is ellátogatott volna a következő hetekben, de tanácsadói nem ajánlják neki az utazást.

Tudomány

Rejtélyes aszteroidát szúrtak ki a tudósok - Már évek óta kering a Föld körül

Egyelőre nem tudni, honnan érkezett hozzánk a különös objektum.

 

Kategória ajánló