Alzheimer-kór hírek

Életmód › Alzheimer-kór

Rátalálhattak a rettegett betegség kiváltójára

18.06.24 09:01

Egy új kutatás szerint herpeszvírusok állhatnak az Alzheimer-kór hátterében - írja a Független Hírügynökség a Neuron magazinra hivatkozva.

Új megfigyelések az idegsejtek kommunikációjával kapcsolatban

18.06.18 17:05

Az Alzheimer- és a Parkinson-kór eredményes terápiájához is közelebb kerülhetnek a szakemberek az ELTE kutatócsoportjának megfigyeléseivel.

35 millió embert érint ez a betegség, de a kutatók még mindig csak tapogatóznak

18.06.18 12:11

Az Alzheimer-kórt nem lehet gyógyítani, a világszerte zajló gyógyszeres kísérletek sorra mondanak kudarcot. Legutóbb két gyógyszeripari nagyvállalat fújta le a kísérletét, pedig nagy reményeket fűztek a kezelésükhöz.

Korai Alzheimer-diagnózis Szegeden

18.06.16 11:49

Szegeden is elérhető az a vizsgálat, amely a korábbiaknál jóval nagyobb biztonsággal mutatja ki az Alzheimer-kórt.

Budaörsi áruházban volt kemény a férfi, a rendőrök is keresik – videó

18.06.12 10:22

Egy budaörsi áruházban garázdálkodott egy férfi június 11-én este, a rendőrök körözik, videófelvétel is van róla. A Budaörsi Rendőrkapitányságon indult eljárás garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – olvasható a Pest…

Alzheimer-falu épül Franciaországban

18.06.06 13:19

A cél az, hogy a betegek ne kórházi környezetben éljenek, hanem egy olyan településen, amely csökkenti az elszigeteltségüket. Kutatók is figyelik majd az eredményeket.

A(z) "Alzheimer-kór" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

A demencia új típusát azonosították

Amerikai kutatók a demencia új típusát azonosították, tünetei az Alzheimer-kórhoz hasonlóak. Idős páciensek millióit diagnosztizálhatták korábban tévesen, akár egyharmaduk is a demencia egy másik formájában…

Ország

Csökkentek a lakásértékesítések az Egyesült Államokban

Kínálathiány miatt a várt növekedés helyett csökkent áprilisban a lakásértékesítések száma az ingatlanforgalmazók szakmai szervezetének kedden közzétett jelentése szerint.

Életmód

Akár húsz évvel hamarabb is megjelenhetnek a Parkinson-kór első tünetei

Évről évre sajnos egyre több embernél diagnosztizálják a Parkinson-kórt, és még mindig nem tisztázott, hogy milyen folyamatok vezetnek a betegséghez. Inkább a férfiakat veszélyezteti, mint a nőket, és nemcsak az alvással, de a…

Életmód

Döbbenet: mankóval támadt egy ápolóra egy nyugtatót követelő makói férfi

Makó – Nem írtak neki nyugtatót, ezért támadt rá egy ápolóra az a férfi, aki ellen a Makói Járási Ügyészség emelt vádat. A háziorvos és az asszisztense azért tagadta meg a férfitől nyugtató hatású gyógyszerek felírását, mert mert előző…

 

Kategória ajánló