Alzheimer-kór hírek

Életmód › Alzheimer-kór

Érzékenyítő világnapi séta a belvárosban

18.09.22 09:45

Nyíregyház - Nem vagy egyedül – üzente a figyelemfelhívó Alzheimer-világnapi séta a családtagoknak.

Állítólag megtalálták az Alzheimer-kór ellenszerét

18.07.19 09:58

A kínai kutatók által kifejlesztett gyógyszer hatékonynak tűnik egyelőre.

Bill Gates dollármilliókat adományoz Alzheimer-kutatásra

18.07.18 11:28

Az Alzheimer-kór korai diagnosztikájának fejlesztésére adományoz 30 millió dollárt (8,3 milliárd forintot) Bill Gates és Leonard Lauder üzletember, az Estée Lauder vállalat egykori elnöke.

Jegyezze meg a GV-971 nevet: úgy tűnik, ez a gyógyszer megállítja az Alzheimer-kórt

18.07.18 08:34

Hatékonynak bizonyult az enyhe vagy közepes Alzheimer-kór kezelésében a kínai kutatók által elkészített új gyógyszer. 21 év munkájába került, végül csak sikerült kifejleszteni.

Az agykutatás új területe

18.07.13 11:19

Az Alzheimer-kór kialakulásának megértésében is segíthet az a kutatás, amely az agy eddig ritkán vizsgált területével foglalkozik. A Debreceni Egyetemen országosan egyedülálló módszerrel vizsgálják az idegsejtek és a gliasejtek egymásra hatását.

Miért érinti az Alzheimer-kór inkább a nőket?

18.07.12 21:55

Bár a legújabb kutatások szerint az alzheimeres betegek száma főleg férfiakkal növekedett az elmúlt 20 évben, mégis a betegség a nőket érinti elsősorban. Vajon mi ennek az oka?

Herpeszvírusok állhatnak az Alzheimer-kór hátterében

18.06.26 14:46

A Neuron című szaklap friss számában közölt tanulmány szerzői kétszer annyi herpeszvírust találtak az Alzheimer-kórban elhunytak agyában, mint azokéban, akiknél nem alakult ki a betegség - írta a LiveScience.com.

A(z) "Alzheimer-kór" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

A demencia új típusát azonosították

Amerikai kutatók a demencia új típusát azonosították, tünetei az Alzheimer-kórhoz hasonlóak. Idős páciensek millióit diagnosztizálhatták korábban tévesen, akár egyharmaduk is a demencia egy másik formájában…

Ország

A Pentagon elismerte, hogy volt UFO-kutatási programja

A Pentagon szóvivője elismerte szerdán, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak éveken keresztül volt egy UFO-kutatási programja. Fotó: Youtube Christopher Sherwood a New York Post című lapnak küldött…

Életmód

Akár húsz évvel hamarabb is megjelenhetnek a Parkinson-kór első tünetei

Évről évre sajnos egyre több embernél diagnosztizálják a Parkinson-kórt, és még mindig nem tisztázott, hogy milyen folyamatok vezetnek a betegséghez. Inkább a férfiakat veszélyezteti, mint a nőket, és nemcsak az alvással, de a…

Életmód

Nagy szükség van Magyarországon a vérplazmadonorokra

Magyarországon több mint 4000 ember él plazmaalapú gyógyszerekkel, melyeket mesterséges úton nem lehet előállítani. Főleg vérzékenységben szenvedők, immunhiányos betegeknek van szükségük az életmentő…

 

Kategória ajánló