Alzheimer-kór hírek

Életmód › Alzheimer-kór

Pakson is indul Alzheimer Café

19.01.12 11:38

Alzheimer Café elnevezéssel indít támogató közösséget a Veled is törődünk Egyesület Paks (VITE). A közösség célja a demenciával élők és az őket gondozók segítése. Az első találkozót január 17-én tartják...

Tudja, mi az az irizin? A tudósok szerint érdemes megismernie a hatását

19.01.11 14:09

A fizikai aktivitás csökkentheti az Alzheimer-kór okozta emlékezetvesztés mértékét egy brazil tanulmány szerint.

Az őrültek kastélyában kezdett a híres orvos

18.12.19 12:56

Alois Alzheimer szülei tanítása szerint élt és dolgozott egész életén keresztül, főleg az agykéreg kóros elváltozása érdekelte. Ma 103 éve, 1915. december 19-én hunyt el.

Díjazták a legbátrabb nőket

18.12.03 17:22

Hajléktalanokat segítő színész és Alzheimer-kóros betegek családtagjait támogató aktivista lett a legbátrabb magyar nő 2018-ban. Szalai Kriszta színművész és Himmer Éva, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága vezetője vehette át a…

„Szót emelni ott, ahol a nőktől csöndet várnak”

18.12.01 13:16

Hajléktalanokat segítő színész és Alzheimer-kóros betegek családtagjait támogató aktivista lett a legbátrabb magyar nő 2018-ban. Harmadik alkalommal adták át a SzuperWMN-díjakat.

Az Alzheimer-kór korai előrejelzésére képes mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki

18.11.12 03:33

Az Alzheimer-kór korai jeleit felismerni képest mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki amerikai kutatók: az orvosok diagnózisa előtt hat évvel képes lehet megjósolni a betegség kialakulását.

A kávéfogyasztás védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen

18.11.10 21:24

Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen – írta a ScienceDaily.com online tudományos portál.

A(z) "Alzheimer-kór" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Komoly felfedezés az Alzheimer-kórról

Laboratóriumi körülmények között felfedezték, hogyan lehet megelőzni az Alzheimer-kórt, az eredmények a jövőben segíthetnek új gyógyszerek kifejlesztésében.

Életmód

Demencia és magas vérnyomás – ettől is függ a későbbi agykárosodás!

A harmincas éveik közepén járók magas vérnyomása és az agy későbbi károsodása összefügghet - számolt be a BBC egy friss tanulmány eredményeiről.

Ország

Kényszerleszállást hajtott végre egy kis repülőgép Mezőcsáváson

Egy amerikai állampolgár által vezetett kis repülőgép kényszerleszállást hajtott végre szombaton kora délután a Maros megyei Mezőcsáváson. A baleset helyszínére érkeztek a tűzoltók és a rohammentő-szolgálat helikoptere is.

Életmód

Komoly felfedezés az Alzheimer-kórról

Laboratóriumi körülmények között felfedezték, hogyan lehet megelőzni az Alzheimer-kórt, az eredmények a jövőben segíthetnek új gyógyszerek kifejlesztésében.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló