Alzheimer-kór hírek

Életmód › Alzheimer-kór

Ezek az Alzheimer-kór és a demencia első jelei

20.08.07 13:24

Honnan is tudhatja az ember, hogy hozzátartozója Alzheimer-kórban vagy más demenciában szenved? Ha feledékenyek vagy könnyen összezavarodnak a szüleink, az nem szükségszerűen jelenti azt, hogy progresszív neurodegeneratív betegség alakult…

Meghalt Gyurcsány Ferenc édesanyja, Katus néni

20.08.03 18:07

Két hónappal ezelőtt, 86 évesen elhunyt Katus néni, Gyurcsány Ferenc (59) édesanyja. Az idős asszony évek óta Alzheimer-kórral küzdött.

Három új tényezőt is beazonosítottak, ami fokozhatja a demencia kialakulását

20.08.03 17:40

A legújabb kutatások szerint a demens esetek negyven százaléka megelőzhető vagy késleltethető 12 kockázati tényező kiküszöbölésével. A demencia megelőzésének, kezelésének és a betegek ápolásának témájával foglalkozó Lancet Bizottság…

Óriási előrelépés az Alzheimer-kór elleni küzdelemben

20.07.31 18:52

Visszafordítható az Alzheimer-kórral járó emlékezetromlás, ráadásul még a betegség előrehaladott állapotában is - állapították meg ausztrál kutatók, akik egereken teszteltek egy új kezelési eljárást.

Szenzációs: magyar kutatóknak hála, közelebb kerültünk az Alzheimer-kór kialakulásának okához

20.06.23 13:09

Hangya Balázs és a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetben működő kutatócsoportja meglepő eredményre jutott a figyelem, a tanulás és az éberség szabályozásának kulcsfontosságú idegsejtjeinek működésével kapcsolatban.

Kiderült: egészen döbbenetes ok is befolyásolhatja az Alzheimer kialakulását

20.06.10 08:28

Akár az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét is növelhetik a gyakori negatív gondolatok - ez derült ki az IFL Science-en megjelent tanulmányból.

A(z) "Alzheimer-kór" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Javítható a memória az Alzheimer-kórban szenvedőknél

Állatkísérletek során már bebizonyosodott, hogy a fehérjeszintézis támogatásával javítható a memória az Alzheimer-kórban szenvedőknél.

Életmód

Demens beteggel a szabadban - így lesz biztonságos

A demens beteg életminőségét, hangulatát javítja, ha sokat mozog a szabadban. Találjunk olyan mozgásformát, amit szívesen és rendszeresen végez. Lehet ez kerékpározás, túrázás vagy séta. Összeszedtük azokat a…

Közélet

Nyelvtanulás egyetem alatt: élj a lehetőséggel!

Sokan abbahagyják középiskola után a nyelvtanulást, pedig a legtöbb egyetem lehetőséget ad a hallgatói számára ingyenes nyelvi órák felvételére.

Magyar település

Elutasította a rendőrség az Orbán Viktor elleni feljelentést

Elutasította a rendőrség az Orbán Viktor elleni feljelentést, amit a volt miskolci polgármester búcsúztatója miatt tett egy magánszemély. Szerinte ugyanis a miniszterelnök megszegte a járványügyi korlátozásokat, mert a temetésen…

 

Kategória ajánló