Alzheimer-kór hírek

Életmód › Alzheimer-kór

Ez a kulcs a demencia elleni harcban

21.04.19 11:34

Ígéretes hírek jönnek az orvostudomány világából a korai stádiumú Alzheimer-kór gyógyításával kapcsolatosan. Bár az agynak ez az időskori betegsége ma még nem gyógyítható, ugyanakkor sokat tehetünk a megelőzéséért. Az időskori demencia, azaz…

Áttörés az Alzheimer-kór kutatásában

21.04.06 10:10

Amerikai kutatók sikeresen nyitották meg a vér–agy gátat, ami lehetővé teszi a közvetlen gyógyszeres kezelést, és önmagában is javította a betegek állapotát.

Pár éve még lehetetlennek tűnt: kérdezzen magyarul az Arcanum mesterséges intelligenciájától

21.03.30 06:34

Új szolgáltatással bővült az Arcanum, melynek ingyenes digitális kézikönyvtárát már régóta sokan használják. A mesterséges intelligenciára alapuló rendszer ugyan nem hibátlan, de magyar nyelven az első ilyen szintű megvalósítása az értő keresésnek.

A kevés alvás növeli az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét

21.03.17 17:16

Idősebb korban az alváshossz rövidülése és az alvásminőség rosszabbodása kapcsolatban lehet a demencia kialakulásával, és a korai halálozással.

Javítható a memória az Alzheimer-kórban szenvedőknél

21.02.15 09:43

Állatkísérletek során már bebizonyosodott, hogy a fehérjeszintézis támogatásával javítható a memória az Alzheimer-kórban szenvedőknél.

Mesterséges intelligencián alapuló szoftvert fejlesztenek a kkv-knak

21.02.11 16:40

Az IncepTech Üzleti és Technológiai Megoldások Kft. a szolgáltatási szektorban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások üzleti, operációs és üzletvezetési hatékonyságát növelő, mesterséges intelligencián alapuló szoftver kifejlesztésén…

Évszázadunk gyógyíthatatlan betegsége - tünetek, okok, lefolyás

21.02.05 04:44

A demenciával, vagyis szellemi leépüléssel járó betegségek közül a legyakoribb az Alzheimer-kór, ami több területet érintő folyamatos állapotromlással jár, és a betegek végső esetben elveszítik az önellátásra való képességüket.

Alzheimer-kór: visszahozhatók az elvesztett kognitív képességek?

21.02.04 08:16

A Science Signaling folyóiratban közölt új módszer az idegsejtek fehérje-termelésének beindításával fordítaná meg a kóros folyamatokat, írja az Index.

A(z) "Alzheimer-kór" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Ez a kulcs a demencia elleni harcban

Ígéretes hírek jönnek az orvostudomány világából a korai stádiumú Alzheimer-kór gyógyításával kapcsolatosan. Bár az agynak ez az időskori betegsége ma még nem gyógyítható, ugyanakkor sokat tehetünk a…

Életmód

Az alváshiány miatt elbutulhatunk?

Hat óra vagy annál kevesebb éjszakai alvás 50-60 éves korban növelheti a demencia kockázatát egy brit tanulmány szerint, amelyben nyolcezer felnőttet követtek több mint 25 éven át. A Nature Communications című…

Infotech

Mesterséges intelligenciával és adatelemzéssel törekszenek az erdőirtás elleni küzdelemre az Amazonas védelméért

Az SAS elkötelezettségét, a társadalmi innováción keresztüli fenntartható jövő kialakításának hangsúlyozásával kívánja bizonyítani, az idei Föld Napján.

Magyar település

Gázolt a vonat Alsózsolcánál

Személyvonat gázolt el egy embert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolca határában, a felsőzsolcai vasútállomás közelében. A balesethez kiérkezett miskolci hivatásos tűzoltók a mentőknek nyújtanak segítséget. Az érintett…

 

Kategória ajánló