Állatvédelem hírek

Életmód › Állatvédelem

Afrikai sertéspestis pusztít Szlovákiában

19.08.15 12:43

A szlovák földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium július 25-én bejelentette, hogy a tőketerebesi járásbeli Örös (írják Őrösnek is) községben afrikai sertéspestist diagnosztizáltak. Az egyik ottani háztáji tenyészet mind a négy egyedét…

Jöhet a húsadó Németországban

19.08.07 14:36

A németországi állatvédők húsadót szorgalmaznak, hogy az ebből származó bevételekkel javítsák a haszonállatok életkörülményeit. A CDU-CSU, az SPD és a Zöldek üdvözölték a javaslatot, ÁFA-emelés jöhet Németországban.

A húsipari termékek árának emelését sürgetik német állatvédők, a Bundestag több pártja is nyitott a javaslatra

19.08.07 14:33

A klímaváltozás elleni küzdelem részeként tervezett szén-dioxid-kibocsátási adó mintájára egy „húsadó” is kellene, ami 1 kg húsra, 1 liter tejre vagy egy doboz tojásra vetítve „pár cent” lenne a fogyasztóknak, és állatjóléti fejlesztésekre fordíthatnák.

Már lovat is húzott a kocsija után a kutyáját megkínzó nő

19.08.07 06:42

A balotaszállási nő nem értette, miért csinálnak az állatmentő aktivisták olyan nagy drámát a dologból. A kutyát azért büntette, mert korábban elmenekült a vihar elől.

A(z) "Állatvédelem" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Jelöletlen disznókat fogott a Nébih

A hatóság 104 sertés állategészségügyi és szállítással kapcsolatos dokumentumait vizsgálta, az egyedek zöme azonban nem rendelkezett a szükséges iratokkal.

Életmód

Kutyajó Nap az Állatok Világnapja alkalmából

Október 5-én Kutyajó Nap címmel egész napos rendezvényt tartottak a Történelmi Témaparkban a felelős állattartás jegyében. A rendőrség, a katasztrófavédelem kutyái mellett vakvezető és terápiás állatok is…

Közélet

Az Eu-s pénzek elsumákolását megkönnyítő törvényjavaslatot nyújtott be a Fidesz

A Fidesz egyértelművé tette, hogy az Eu-s pénzek ellopása az igazi cél. A kormány olyan törvénymódosítást vezetne be, amelynek az a lényege, hogy „minden Eu-s és hazai támogatást ki akarnak vonni a közbeszerzés alól, hogy…

 

Kategória ajánló