Állatvédelem hírek

Életmód › Állatvédelem

Videón, ahogy kiszabadítanak 113 szerencsétlen bikát, amelyeket étlen-szomjan tartott egy gazda bezárva

20.02.10 16:52

A szlovák rendőrség a Facebookon számolt be arról, hogy a 113 bikát két kamionban helyezték el, hogy átszállítsák őket, de nem volt meg semmilyen szükséges papírjuk. Emiatt az Állategészségügyi Hivatal visszafordította a kamionokat a farmra, ahol…

Egérízű magyar borok buktak meg az ellenőrzésen Szlovákiában

20.02.10 08:34

Több magyar és olasz bor is megbukott a szlovák Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet tesztjén – számolt be az Infostart. A szlovák élelmiszer-felügyelet ellenőrei tavaly karácsony előtt végeztek felmérést, amely a…

Egyeztetést tartottak a megye állatmentő civil szervezetei

20.02.08 07:22

Az állatvédelemmel kapcsolatos megyei szintű egyeztetést tartottak az illetékes hatóságok képviselői és a Veszprém megyében működő állatmentő civil szervezetek.

Fogadj örökbe! Ezek a házi kedvencek várnak szerető gazdira

20.02.07 16:07

Az Állatvédő Egyesület Veszprém oldalán számos cicát és kutyát találhatunk, akik nagyon hosszú ideje várják megmentőiket. Legyél Te a gazdijuk!

Megmenekült a kék szemű, albínó elefánt

20.02.05 09:13

Kékszemű, helyenként rózsaszínes bőrű albínó elefántot mentettek meg egy vadorzó csapdájából állatvédők Dél-Afrikában.

Eltiltottak a kutyatartástól egy zalai testvérpárt

20.02.04 11:52

 Egy évre eltiltottak a kutyatartástól egy zalaegerszegi testvérpárt, mert súlyosan elhanyagolták három kutyájukat, és ezzel megszegték az állatvédelmi törvény előírásait - közölte Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Marcaliban mérgezhettek meg fagyállóval több házi kedvencet is

20.02.02 14:04

Fagyállóval mérgezhettek meg több házi kedvencet is Marcaliban. Egy közösségi csoportban a napokban osztotta meg történetét egy fiatal lány, másfél éves cicáját már nem tudták megmenteni az állatorvosok.

Egyre több ország tiltja ki a magyar baromfit

20.01.30 07:37

Az elmúlt napokban tovább emelkedett azon országok sora, melyek korlátozták a magyar baromfi importját a magas patogenitású madárinfluenza miatt.

A(z) "Állatvédelem" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Fontos kérdésekre válaszolt az állatmentő: ezért van egyre több a kidobott, beteg állat az utcákon

A kutyás mentőegyesület folyamatosan kapja a bejelentéseket a rossz körülmények között tartott ebekről. Hogyan kerülnek a kutyák az utcára és a gyepmesteri telepekre, és ott milyen sors vár rájuk? Egyáltalán: mit tehetünk…

Életmód

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit

A Nógrád megyei férfit, aki nem gondoskodott megfelelően kutyáiról és egyéb állatairól.

Gazdaság

Van, ahol annyi eső esett, hogy visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

Az elmúlt 48 órában hullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdő és mezőgazdasági területeken, ezért május 26-tól (mától) a Dunántúlon és az északi országrészben visszavonják a tűzgyújtási tilalmat - írja a Nemzeti…

Életmód

Különleges műtéten esett át Molnár Anikó kutyája

Egy saját sejtes eljárással műtötték meg a 15 éves Saláta lábait.

 

Kategória ajánló