Állatkert hírek

Kultúra és szórakozás › Állatkert

Fehér parlagi szamár született Debrecenben, a Guszti nevet kapta

20.05.25 16:38

Fehér parlagi szamár született a debreceni állatkertben, az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör május 7-én, Gusztáv napján jött világra egy bő év vemhességet követően, így

Elpusztult a 84 éves aligátor, amely a 2. világháborúban megszökött Berlinből

20.05.24 22:13

Kimúlt Szaturn, a legkevesebb 84 éves mississippi aligátor, amely 1943-ban Berlinben megszökött a fogságból egy szövetséges bombázás után, majd Moszkvában töltötte el matuzsálemi hosszúságú életének nagy részét – közölte a hétvégén az orosz…

Elpusztult Hitler „kedvenc állata”, aki túlélte a II. világháborút is

20.05.23 18:16

Elpusztult Szaturn, a legkevesebb 84 éves mississippi aligátor, aki 1943-ban Berlinben megszökött a fogságból egy szövetséges bombázás után, majd Moszkvában töltötte el matuzsálemi hosszúságú életének nagy részét.

Ötösikrek születtek Debrecenben – egy mosómedvétől

20.05.21 14:18

Mosómedve-ötösikrek születtek a debreceni állatkertben, a március 31-én napvilágot látott bocsokat csütörtökön mutatta be a sajtónak az állatkert igazgatója.

Bébibumm Debrecenben! Ötös ikrekkel bővült az ország legnagyobb mosómedvecsapata

20.05.21 13:24

Mosómedve ötös ikrek születtek a debreceni állatkertben, a március 31-én napvilágot látott bocsokat csütörtökön mutatta be a sajtónak az állatkert igazgatója.

Csupaszpofájú tamarinok születtek Szegeden, rengeteg pókot fognak befalni

20.05.21 09:52

Csupaszpofájú tamarinok (Saguinus bicolor) születtek a Szegedi Vadasparkban, a hathetes ikerpárt a látogatók is megfigyelhetik, amint apjukba kapaszkodnak - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

Újra vár az állatkert!

20.05.21 09:26

66 nap után tegnap újra megnyitotta kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert. A borús idő ellenére szép számmal érkeztek látogatók, főként kisgyermekes családok és szerelmespárok. A szigorú előírásokat betartva mind a vendégek, mind az állatok…

Új szabályokkal nyit szerdán a Budapesti Állatkert

20.05.19 04:39

A bevezetett óvintézkedésekre egyrészt a látogatók egészségének védelmében van szükség, de szempont az is, hogy az állatkerti állatok is fokozatosan szokhassanak hozzá a nagyközönség újbóli jelenlétéhez.

A(z) "Állatkert" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Gyereknap - Zenélő csacsifogat, bábosok és pónilovaglás is várja a gyerekeket a debreceni Nagyerdőben

Izgalmas programokkal, egyebek mellett zenélő csacsifogattal, bábosokkal, gólyalábasokkal, pónilovaglással várják a látogatókat a pünkösdi hétvégén és gyereknapon a debreceni nagyerdei állatkertben és vidámparkban.

Magyar település

Százon is túl a debreceni néni

Vántus Tivadarné május 30-án, vagyis éppen ma ünnepli 105. születésnapját.

Kultúra és szórakozás

Tevecsikó született a Budapesti Állatkertben (Fotó)

„Gyermekáldás volt a Fővárosi Állatkertben lakó kétpúpú tevéknél. Iringó, a tizenhárom esztendős tevekanca ma hajnalban egy csikónak adott életet, aki kislánynak bizonyult. A jövevény – ahogy az a tevéknél, s a többi patásnál lenni…

Magyar település

Júniustól a pécsi sürgősségire kell menni koronavíus-gyanúval

Június 2-től a volt megyei kórház területéről az Ifjúság úti sürgősségi osztályra költözik a  PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi betegfogadó egysége - közölte péntek délután az egyetem.

 

Kategória ajánló