Alkotmánybíróság hírek

Közélet › Alkotmánybíróság

Az Alkotmánybíróságnak is megváltozott a működési rendje

20.03.17 14:19

Az Alkotmánybíróság (Ab) továbbra is ellátja feladatait, de aki tud, otthonról dolgozik. Az Ab-n egyelőre nincs koronavírusos megbetegedés - olvasható a testület honlapján közzétett közleményben.

Putyin: minden második bűncselekmény felderítetlen Oroszországban

20.03.17 11:22

Nagyobb hatékonyságot követelt a bűncselekmények feltárásában a főügyészségtől kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök, rámutatva, hogy Oroszországban minden második bűnügy felderítetlen marad.

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság Putyin újraválaszthatóságát

20.03.16 18:13

Április 22-én népszavazást tartanak a kezdeményezésről és a többi alkotmánymódosítási pontról, például a hazásság férfi és nő szövetségeként való alkotmányba foglalásáról.

Kočner majmocskái mennek a sittre. Mutatjuk, kinek milyen szerepe lehetett a bűncselekményekben

20.03.15 09:49

Beismerő vallomások és elsőre érthetetlen szabadlábra helyezések is történtek szombaton a Speciális Büntetőbíróság tárgyalásán, ahol a taláros testület a Marian Kočner által megvesztegetett bírók és civilek vizsgálati fogságba helyezéséről…

Döntött az Alkotmánybíróság: A 13 bíró közül csak 5 mehet börtönbe

20.03.13 13:02

A testület csütörtökön éjjel döntött, Ivan Fiačan, az AB elnöke azt azonban nem árulta el, hogy ki ez az öt ember. A 13 letartóztatott bíró közül így nyolcat szabadon kell engedni. Az 5 bíró előzetes őrizetbe vételéről a Speciális Bíróság fog…

A(z) "Alkotmánybíróság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

A főváros visszaépíti a saját intézményeiben a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogait

Kedden a parlament fideszes többsége elvette a könyvtárosok és közgyűjteményi dolgozók közalkalmazotti státuszát, a szakszervezet alkotmánybírósághoz fordult.

Közélet

A főügyészt nyilvános szavazáson választhatják

A főügyész pozícióra nemcsak ügyészek jelentkezhetnek, más intézményekből is javasolhatnak jelölteket az egyes képviselők, akiknek nyilvános meghallgatáson kell részt venniük a szlovák parlament alkotmányjogi bizottsága előtt - ezt…

Közélet

Elutasította a román legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea felülvizsgálati kérelmét

Börtönben marad Liviu Dragnea, a bukaresti parlament volt házelnöke, a Szociáldemokrata Párt (Psd) korábbi elnöke, miután a román legfelsőbb bíróság hétfőn jogerősen elutasította újabb felülvizsgálati kérelmét.

Közélet

Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzékiek a gépjárműadó elvonása miatt

Alaptörvénybe ütközőnek tartják a beadvány aláírói, hogy a kormány jelentős források elvonásával lehetetlenné teszi az önkormányzatok munkáját, éppen a járványveszély idején.

 

Kategória ajánló