Alkotmánybíróság hírek

Közélet › Alkotmánybíróság

Meghalt Ádám Antal

20.05.08 12:17

Életének 91. évében, hosszan tartó betegségben elhunyt Ádám Antal egyetemi tanár, az Alkotmánybíróság volt tagja.

Nem lehet sürgősségi kormányrendelettel korlátozni az alapjogokat

20.05.08 10:28

Az alapjogokat nem lehet sürgősségi kormányrendelettel korlátozni, törvényre lett volna szükség ehhez – nyilatkozta csütörtök este egy televíziós műsorban Valer Dorneanu, az alkotmánybíróság elnöke.

Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki pártok az önkormányzatok "kisemmizése" ellen

20.05.07 10:14

Az Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők, hogy vessen véget az önkormányzatok "kormány általi kisemmizésének".

Orban: Az alkotmánybíróság döntése nem jelenti azt, hogy megszűnnek a bírságok

20.05.07 09:09

A szükségállapot alatt bevezetett szabályok megsértése miatt továbbra is rónak ki bírságokat, ez nem szűnik meg az alkotmánybíróság döntése nyomán, hangsúlyozta Ludovic Orban kormányfő csütörtökön.

A Ryanair vezére szerint az EU közlekedési biztosa sületlenségeket beszél

20.05.07 04:16

A COVID-19 járvány miatt elrendelt zárlati intézkedések következtében a repülés szinte teljesen leállt. Sok légitársaság teljes flottája a földön vesztegel. Egyidejűleg egy sor légitársaság figyelmen kívül hagyja az EU-jogszabályokat és nem téríti vissza a törölt…

A(z) "Alkotmánybíróság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

A főváros visszaépíti a saját intézményeiben a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogait

Kedden a parlament fideszes többsége elvette a könyvtárosok és közgyűjteményi dolgozók közalkalmazotti státuszát, a szakszervezet alkotmánybírósághoz fordult.

Közélet

A főügyészt nyilvános szavazáson választhatják

A főügyész pozícióra nemcsak ügyészek jelentkezhetnek, más intézményekből is javasolhatnak jelölteket az egyes képviselők, akiknek nyilvános meghallgatáson kell részt venniük a szlovák parlament alkotmányjogi bizottsága előtt - ezt…

Közélet

Elutasította a román legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea felülvizsgálati kérelmét

Börtönben marad Liviu Dragnea, a bukaresti parlament volt házelnöke, a Szociáldemokrata Párt (Psd) korábbi elnöke, miután a román legfelsőbb bíróság hétfőn jogerősen elutasította újabb felülvizsgálati kérelmét.

Közélet

Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzékiek a gépjárműadó elvonása miatt

Alaptörvénybe ütközőnek tartják a beadvány aláírói, hogy a kormány jelentős források elvonásával lehetetlenné teszi az önkormányzatok munkáját, éppen a járványveszély idején.

 

Kategória ajánló