Alkotmánybíróság hírek

Közélet › Alkotmánybíróság

Áder János az Alkotmánybírósághoz fordult

20.12.21 16:40

Áder János köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult az Országgyűlésben előző héten elfogadott hulladékgazdálkodási tárgyú törvénymódosítás ügyében.

Ab: A jogalkalmazóknak kell összeilleszteniük a jogszabályokat

20.12.18 14:27

Az Alkotmánybíróság szerint nem baj, ha a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) szerint nem közeli hozzátartozók a bejegyzett élettársak, hiszen a róluk szóló külön törvény szerint annak számítanak. Igazodjanak el ezen a jogalkalmazók – üzeni a testület.

A Kúriához fordulnak a Pride-tüntetés betiltása miatt

20.12.14 12:13

Múlt héten tartott volna autós demonstrációt az LMBTQ emberekre hátrányos új jogszabályok ellen a Budapest Pride, de megtiltotta a rendőrség. A szervezők szerint indokolatlan volt a tiltás, ahogy indokolatlan a gyülekezés vészhelyzeti rendelet általi…

Alkotmányellenes a tanügyi alkalmazottaknak járó kockázati pótlék

20.12.09 18:58

Az Alkotmánybíróság elfogadta a kormány óvását és úgy döntött, hogy alkotmányellenes a tanügyi alkalmazottaknak kockázati pótlékot megítélő törvény – tudta meg alkotmánybírósági forrásokból az Agerpres hírügynökség.

Čaputová örül az igazságügyi reformnak

20.12.09 15:41

Zuzana Čaputová államfő üdvözli, hogy az Szk Nemzeti Tanácsa szerdán elfogadta az igazságügyi reformot. A legjelentősebb bírósági intézmények megreformálását az elnök asszony Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter és az egész kormány…

Moldova: már fúrják a megválasztott elnököt

20.12.07 19:52

A parlament törvénnyel vonta volna ki a titkosszolgálatok felügyeletét.az elnök hatásköréből, és saját maga alá akarta rendelni. Az alkotmánybíróság azonban közbeszólt.

A(z) "Alkotmánybíróság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Gyalázta-e a kereszténységet a HVG? Az Alkotmánybíróság eldöntheti

Nem mindennapi ügyet vesz napirendjére kedden az Alkotmánybíróság (AB). A testületnek tulajdonképpen a HVG című újság egyik címlapját kell alaposan szemügyre vennie.

Közélet

Alkotmánybíróság: nem alaptörvény-ellenes és nemzetközi szerződésbe sem ütközik a paksi titkosítás

Az utólagos normakontrollra irányuló indítványról csaknem hat év után döntött az AB.

Közélet

Komoly vita alakult ki egy angliai kórházban fekvő, kómába esett lengyel férfi miatt

A varsói belügyminisztériumi kórházba szeretné átszállítani a lengyel egészségügyi minisztérium azt az angliai kórházban ápolt, kómában lévő lengyel férfit, akit az orvosok lekapcsoltak a mesterséges táplálásról, de a brit bíróság…

Ország

Pénzt kapnak Romániában a háziorvosok, ha ráveszik a pácienseiket a koronavírus elleni oltásra

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter jelentette be a bukaresti kormány egészségügy

 

Kategória ajánló