Alkotmánybíróság hírek

Közélet › Alkotmánybíróság

Lépett az Alkotmánybíróság: fenyegető volt a népszavazási törvény

20.08.05 08:01

Alkományellenes a bírság a vissza nem adott népszavazási aláírásgyűjtő ívekért, mert az fenyegeti a szervezőket, ami pedig elriasztja a választópolgárokat attól, hogy gyakorolják a népszavazáshoz való jogukat - mondta ki az Alkotmánybíróság.

Már több mint 20 ezer koronavírusos esetet regisztráltak Ausztriában

20.07.23 20:46

Az osztrák alkotmánybíróság szerint a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályozás részben alkotmányellenes.

Magyarországon az Alkotmánybíróság tetszhalott

20.07.19 08:59

Szomorú példája ez is annak, hogy a Fidesz-kormány tíz éve alatt az Alkotmánybíróság elveszítette alkotmánybíróság jellegét. Szinte megszűnt a fékek és egyensúlyok rendszere, az államhatalmi ágak egymástól való függetlensége – nem…

Az Ab nem foglalkozik a dolgozók jogainak szűkítésével

20.07.17 20:58

A munka törvénykönyvétől való eltérés érdekében hozott veszélyhelyzeti rendelkezés miatt adtak be panaszt ellenzéki képviselők. Az Alkotmánybíróság szerint, mivel a veszélyhelyzet megszűnt nincs miről tárgyalni.

Német alkotmánybíróság: a rendőrség túl sok személyes adathoz fér hozzá

20.07.17 16:44

Civilek beadványában nehezményezték, hogy a nyomozók bírósági jóváhagyás nélkül hozzáférhetnek a felhasználók PIN-kódjaihoz és email-fiókjaik jelszavához.

Az amerikai alkotmánybíróság érvényben hagyta a szavazást korlátozó floridai törvényt

20.07.17 08:04

Az amerikai alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság érvényben hagyta csütörtökön azt a floridai törvényt, mely szerint azok az elítéltek, akik még nem rendezték ügyvédi és bírósági számláikat, nem szavazhatnak a november…

Börtönbiznisz amcsi módra: a sittesek nem voksolhatnak

20.07.17 06:22

Hiába támadták a Soros-féle NGO-k, az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság érvényben hagyta azt a floridai törvényt, amely szerint azok az elítéltek, akik még nem rendezték ügyvédi és bírósági számláikat, nem szavazhatnak a november 3-i…

A románok megünnepelhetik Trianon évfordulóját

20.07.15 14:46

Nem sérti a román alaptörvényt a trianoni békeszerződés évfordulóját ünnepnappá nyilvánító törvény, amelyet májusban szavazott meg a bukaresti képviselőház – állapította meg szerdán az alkotmánybíróság.

Romániában a trianoni évfordulóról döntöttek

20.07.15 14:11

Nem sérti a román alaptörvényt a trianoni békeszerződés évfordulóját ünnepnappá nyilvánító törvény, amelyet májusban szavazott meg a bukaresti képviselőház - állapította meg szerdán az alkotmánybíróság.

A(z) "Alkotmánybíróság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Orban azt mondta, megállt a napi új fertőzöttek számának növekedése, azaz még nincs éppen világvége

Ludovic Orban azt üzente csütörtökön, hogy sikerült megállítani a napi új fertőzöttek számának növekedését, ami azután indult el látványosan, hogy egy alkotmánybírósági döntés, majd az azt követő politikai huzavona, halogatás és…

Közélet

Segítséget kér az Alkotmány utcából kirakott Politikatörténeti Intézet

A Fővárosi Ítélőtábla a másodfokú eljárásban hozott, 2020. július 14-i ítéletében jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék 2019. december 18-i ítéletét, amely szerint

Közélet

Megnéztem az Anelka-dokumentumfilmet, hogy másnak ne kelljen. Csalódás volt.

Az augusztusban megjelenő Anelka, a meg nem értett egy netflixes tucatgyártmány, ami a film egy pontján megszűnik film lenni és helyette egy bírósági per védelmévé vedlik.

Közélet

A jegybank újból optimista előrejelzést adott

Az elemzők szerint elérhető a költségvetés 2021-re kitűzött hiánycélja és teljesülni fog az Alaptörvény adósságszabálya - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzéséből.

 

Kategória ajánló