Alkotmánybíróság hírek

Közélet › Alkotmánybíróság

Szigorúbb klímacélokat vár el a német alkotmánybíróság

Ma 08:22

A német szövetségi alkotmánybíróság múlt csütörtökön hozott ítéletében kimondta, hogy az ország 2019. évi szövetségi éghajlatváltozási törvényének több rendelkezése túl keveset tesz a klímaváltozás ellen, amely sérti az alaptörvényben garantált…

Elmeszelte az Ab a rabszolgatörvény néhány passzusát

21.05.02 07:08

Több mint két év után az Alkotmánybíróság (Ab) kimondta, hogy a három évesre bővített munkaidőkeret ellenére a heti pihenőidő és a rendkívüli munkavégzés egy évre számítandó. A kormánynak 2021. július 31-ig garanciális szabályokat kell alkotnia…

Döntött az AB, ünnepelhet Szabó Tímea

21.05.01 14:35

A rabszolgatörvényként elhíresült 2018. évi CXVI. törvény két sarkalatos pontját érinti az Alkotmánybíróság pénteki döntése, amelyet Szabó Tímea és Gyöngyösi Márton beadványában hozott.

Ellenzéki képviselők: részsiker a rabszolgatörvény alaptörvény-ellenesnek nyilvánítása

21.04.30 20:34

A rabszolgatörvényként ismertté vált jogszabály több pontja is alaptörvénybe ütközik - jelentette ki az Alkotmánybíróság. A szervezet július végéig adott határidőt a munka törvénykönyvének módosítására. Az ellenzéki pártok és a szakszervezetek szerint…

A(z) "Alkotmánybíróság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Elégtelennek bizonyult a német klímavédelmi törvény

A német Szövetségi Alkotmánybíróság megállapította, hogy a jelenleg hatályban lévő szövetségi klímavédelmi törvény által vállaltak nem elegendőek.

Közélet

Horthy-korszak, Alaptörvény - ezek is témák az érettségin

Történelemből adnak számot tudásukról a maturandusok.

Közélet

Átláthatóbbá válnak a civil szervezetek

Az Európai Bíróság ítéletében megerősítette, hogy megkülönböztethető a civil szervezetek azon csoportja, amelyek képesek jelentős befolyást gyakorolni a közéletre.

Ország

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Vértesbogláron és Bicskén szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

 

Kategória ajánló