Alkotmány hírek

Közélet › Alkotmány

El kell kezdeni a munkát, ha helyre akarják állítani a jogállamot

Tegnap 23:16

Vörös Imre szerint van egy súlyos probléma, amire fel kell hívni a figyelmet. A volt alkotmánybíró többek között ezt nevezte a héten megjelent felhívásuk fő céljának. Két egykori igazságügyi miniszterrel, Bárándy Péterrel és Forgács Imrével együtt azt…

Börtön várhat az orosz lányra, aki felolvasott a rohamrendőröknek

21.05.10 12:37

Börtönbe kerülhet az az orosz tinilány, aki az alkotmányból olvasott fel a sorfalat álló rohamrendőröknek még 2019-ben. A 19 éves Olga ellen azonban most nem ez a vád, hanem az, hogy egy másik tüntetésen festéket öntött épületek falára.

Alkotmánybírósági panaszt nyújt be a gyülekezési jog korlátozása miatt a Momentum

21.05.07 13:52

A párt szerint a gyülekezési jog korlátozása „nemcsak alapjogsértő, hanem abszurd is”. Nehezményezik, hogy „teltházas EB-meccseket lehet tartani”, de „két ember nem állhat ki közösen az utcára politikai véleményt nyilvánítani”.

Orbán: Ma is harcban áll a nemzeti függetlenség a birodalmi törekvésekkel

21.05.03 16:43

A lengyel alkotmány ünnepén Orbán Viktor levelet írt Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőnek, amely szerint ma is meg kell őriznünk a szabad nemzetekre épülő Európát a nagyhatalmi törekvésekkel szemben.

A Köztársaság büszkesége

21.05.03 14:29

Európa első alkotmánya, a lengyel alkotmány megalkotásának 230. évfordulója az egész mai Európa számára egy inspiráló ünnep kell hogy legyen.

„Tisztelt újságíró! Kérését nem engedélyezem!” – Ma van a sajtószabadság világnapja

21.05.03 11:53

Bemutatjuk a falakat, amelyekbe munkánk során ütköztünk: íme az elutasító levelek tömegei, amelyeket a világjárvány során az egészségügyi intézményektől kaptunk.

A(z) "Alkotmány" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Róna Péter: Az Alaptörvényt ki kell dobni

Két egykori igazságügyi miniszter, Bárándy Péter, Forgács Imre, és Vörös Imre volt alkotmánybíró közösen arra kérte a hatpárti ellenzéket, hogy minél hamarabb kezdjenek hozzá egy új alkotmány előkészítéséhez. Róna Péter, az University…

Közélet

Róna Péter: Az Alaptörvényt ki kell dobni

Két egykori igazságügyi miniszter, Bárándy Péter, Forgács Imre, és Vörös Imre volt alkotmánybíró közösen arra kérte a hatpárti ellenzéket, hogy minél hamarabb kezdjenek hozzá egy új alkotmány előkészítéséhez. Róna Péter, az University…

Közélet

Elégtelennek bizonyult a német klímavédelmi törvény

A német Szövetségi Alkotmánybíróság megállapította, hogy a jelenleg hatályban lévő szövetségi klímavédelmi törvény által vállaltak nem elegendőek.

Ország

Lengyelország megvenné Marie Sklodowska-Curie Párizs melletti házát

Ha sikerül a vásárlás, a Nobel-díjas tudós munkáját, valamint újabb lengyel tudományos sikereket is bemutató művelődési központot létesítenék az épületben.

 

Kategória ajánló