Alaptörvény hírek

Közélet › Alaptörvény

TASZ: Alaptörvényt sértett a kormány a járvány második hulláma során

Tegnap 10:52

A jogvédő szervezet szerint az, hogy a jogállam Magyarországon nem működik rendesen lehetővé teszi, hogy Orbánék elalibizzék a valódi védekezést.

Nincs párbeszéd az SZFE és az új fenntartó közt

20.09.14 09:07

A fenntartói irányítás és abban biztosított jogok az alaptörvény szerint nem sértik a felsőoktatási intézmény önállóságát szerintük.

A jegybank újból optimista előrejelzést adott

20.07.31 19:46

Az elemzők szerint elérhető a költségvetés 2021-re kitűzött hiánycélja és teljesülni fog az Alaptörvény adósságszabálya - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzéséből.

Romániában a trianoni évfordulóról döntöttek

20.07.15 14:11

Nem sérti a román alaptörvényt a trianoni békeszerződés évfordulóját ünnepnappá nyilvánító törvény, amelyet májusban szavazott meg a bukaresti képviselőház - állapította meg szerdán az alkotmánybíróság.

Közzétette a második féléves ellenőrzési tervét az Állami Számvevőszék

20.07.02 23:16

Közzétette a második féléves ellenőrzési tervét Állami Számvevőszék (ÁSZ), és Domokos László elnök pénteken át is adta Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének – derül ki a honlapjukon olvasható közleményből. A számvevőszéki…

Megmenekülhetnek a védett területek – az Alkotmánybíróság elkaszálta a megújított erdőtörvényt

20.06.15 14:52

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek ítélte az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 2017. évi módosításának számos elemét, ezért e rendelkezéseket megsemmisítette.

A(z) "Alaptörvény" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

TASZ: Sérti az Alaptörvényt a kormány passzivitása a járvány második hullámában

Állandó a jogbizonytalanság, nincs hiteles tájékoztatás, megsérült az egészséghez való jog – írja jelentésében a Társaság a Szabadságjogokért.

Közélet

A republikánusoknak többségük van az új alkotmánybíró megszavazásához

A washingtoni szenátusban a republikánusoknak megvan a többségük az új alkotmánybíró megszavazásához – jelentette be Mitch McConnell, az amerikai szenátus republikánus frakciójának vezetője kedden.

Közélet

Amerikai demokrata párti politikusok az alkotmánybíróság bővítését ígérik, ha most Trump jelöltjét megszavazzák

Amerikai demokrata párti politikusok az alkotmánybíróság létszámának bővítését ígérik esetleges elnökválasztási győzelmük esetén, amennyiben most a szenátus republikánus többsége megszavazza Trump jelöltjét. Több…

Közélet

Megkezdődött Lajkó Félix hegedűje elrablóinak pere

Ma megkezdődött az Óbecsei Alapfokú Bíróságon az ópázovai P. J. (1972) és a temerini N.S. (1969) bírósági tárgyalása, akiket azzal vádolnak, hogy tavaly ellopták Lajkó Félix hegedűművész hangszerét – írja a 021.rs a Tanjug…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló