Afrika hírek

Nagyvilág › Afrika

Életveszélyes vírus jelent meg Nyugat-Afrikában

21.08.11 11:16

Megjelent az életveszélyes marburgvírus Nyugat-Afrikában – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Alig két hónappal a legutóbbi ebolajárvány végét követően mutatták ki az erősen fertőző marburgvírust Guineában, a déli Guéckedou…

A görög erdőtüzek szomorú következménye

21.08.11 10:52

A görögországi erdőtüzek megzavarták az Afrikába tartó gólyákat, amelyek egy része eltévedt, megsérült vagy elpusztult - közölte egy helyi vadvédelmi szervezet.

Extrém hőség érkezik a Mediterráneumba, az átlagosnál 8-12 fokkal melegebb lesz

21.08.10 18:49

Máltán is 40 fokos a hőség, Tunézia földközi-tengeri partvidékén 47-49 fokos forróság tombol, Észak-Afrika egyes pontjain pedig az 50 fokot is elérheti majd a hőmérséklet.

Küszöbön egy újabb migrációs hullám

21.08.10 13:19

XXI.Század Intézet: Európa szomszédságában egyre több olyan válsággóc jelenik meg, amelyek újabb, bármikor bekövetkezhető migrációs krízisbe torkollhatnak.

Megzavarodtak és pusztulnak a gólyák, ez az oka

21.08.09 20:07

A görögországi erdőtüzek, illetve az oltás miatt levegőben lévő helikopterek és repülők miatt megzavarodtak az Afrikába tartó gólyák, és emiatt nagy számban elpusztultak.

A(z) "Afrika" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Jön a páncélozott új Toyota Land Cruiser

Egy ismert dél-afrikai cég fejleszti a golyóálló csomagot a luxusterepjáró új nemzedékéhez. Nagyon komoly védelemre lehet számítani.

Nagyvilág

Hétfőtől újabb mérföldkőhöz érkezik az oltási kampány

Hétfőtől elkezdik beadni a koronavírus elleni vakcina 2. dózisát a 12-és 17 év közötti diákoknak. Az emlékeztető injekciót sok helyen ugyanott és ugyanattól az orvostól kapják majd a kamaszok, mint az elsőt. Az oltás első adagját még…

Életmód

Enyhítettek a szigorú szabályokon Szlovéniában, oltási igazolás felmutatása nélkül is tankolhatnak az átutazók

Néhány nappal azután enyhítettek a szabályokon, hogy megszületett a döntés a bevezetésükről.

Tudomány

Minden ötszázadik amerikai meghalt a járvány miatt

A koronavírus-járvány kezdete óta mintegy 660 380 amerikai vesztette életét

 

Kategória ajánló