Afrika hírek

Nagyvilág › Afrika

Lemészárolt elefántok tucatjaira bukkantak Botswanában

18.09.03 21:09

Még a természetvédőket is meglepte a vérengezés, az ország sokáig éppen arról volt híres, hogy ott nem ölték annyira az elefántokat az agyarukért.

Tragédia: Legkevesebb nyolcan meghaltak egy lőszergyárban történt robbanásban

18.09.03 21:06

Legkevesebb nyolcan életüket vesztették hétfőn egy lőszergyárban történt robbanásban Dél-Afrikában, a Fokvárostól 45 kilométerre fekvő Somerset West településén - közölte Theo Layne, helyi tűzoltósági tisztségviselő.

74-gyel elszállt az erdőbe, de 31. lett korosztályában az ironman 70.3 vb-n Lukács

18.09.03 18:21

A végig szakadó esőben versenyző székesfehérvári triatlonos kerékpárjával önhibáján kívül előbb bukott, majd defektet kapott, mégis végigment, és korosztályában 4 óra 20 perces idővel harmincegyedikként ért célba a dél-afrikai Port Elizabeth-ben rendezett…

Ütemterv szerint halad a Szilágyi Erzsébet Kollégium és a Csornai Fogyatékosok Napközi Otthon felújítása

18.09.03 14:40

Csorna Város önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 150 millió forintos támogatást nyert. A projekt megvalósulása ütemterv szerint halad, a Szilágyi Erzsébet Kollégium és a Csornai Fogyatékosok Napközi Otthona is…

A Dunában szabadulnak meg az ASP-s sertésektől

18.09.03 08:54

A román gazdák szabadulni próbálnak az afrikai sertéspestisben elhullott jószágaiktól, hogy ne kelljen levágni a még egészséges állataikat: a Duna romániai szakaszába dobják a tetemeket.

Villám csapott a házba – Fákat döntött ki a vihar

18.09.02 09:00

Országszerte a viharos szél okozott károkat a hét végén, jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak miatt riasztották a tűzoltókat – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az M1 aktuális csatornának. Hajdu Márton közlése…

Merkel: hangsúlyozni kell az illegális migráció veszélyeit az afrikai országokban

18.09.01 16:27

A kancellár kiemelte: Németország Nigériában is óva inti az embereket attól, hogy életük kockáztatásával hagyják el országukat.

Szakértő: az Európai Unió csak húzza az időt

18.09.01 11:48

Kis Benedek József szerint nem szabad megengedni, hogy elinduljanak a migránsok az afrikai kikötőkből, mert az európai partokról már nehéz visszafordítani őket.

Tele van a Duna sertéstetemekkel

18.09.01 10:15

A román gazdák szabadulni próbálnak az afrikai sertéspestisben elhullott állataiktól. Az afrikai sertéspestis vírusának a jelenléte kétségbeesett akciókat vált ki a román gazdákból: az elhullott sertéseket a Dunába dobják, hogy…

A(z) "Afrika" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Pestises vaddisznót sem találtak a szakemberek

Az afrikai sertéspestis (ASP) nem jelent meg hazai házisertéseknél, viszont a vaddisznók között terjed a betegség – közölte Bognár Lajos országos főállatorvos az M1 csatornán.

Közélet

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Választási csalás gyanúja miatt nyomoz egy szavazatszámláló ellen a potsdami államügyészség. A fiatal férfi a bevándorlásellenes AfD-re leadott szavazatokat szándékosan a Zöldekhez számolta.

Életmód

Áttörés a sertéspestis elleni védekezésben?

A kutatók közelebb kerültek a hatásos oltóanyaghoz a milliónyi sertés pusztulását okozó vírus ellen.

Közélet

Hat migráns próbálkozott Makónál – sikertelenül

A Csongrád megyei rendőrök hat illegális migránst fogtak el Makó közigazgatási területén. A rendőrök a csoport tagjait előállították – közölte a police.hu. A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2019. augusztus 24-én 9 óra…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló