Afrika hírek

Nagyvilág › Afrika

Sok magyar növényfajta alkalmazkodik a trópusi körülményekhez

19.11.24 12:31

Nagyon sok olyan szántóföldi növény, vagy zöldségfajta van Magyarországon, amelyek jól alkalmazkodnak a trópusi körülményekhez – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója kedd reggel az M1-en. A műsorban…

Afrikában már kezd kialakulni a migráció kultúrája

19.11.24 10:52

Az észak-afrikai államok a 2010-es évek elejéig viszonylag stabilan útját állták a migrációnak, ám az arab tavasz után több ország megrendült vagy szétesett – mondta Marsai Viktor egyetemi oktató.

Agrár-szaktanácsadással segíti hazánk Ugandát

19.11.22 12:46

Sikerrel zárult a magyar kormányzati segítséggel megvalósuló agrár-szaktanácsadó képzés idei szakasza a kelet-afrikai Ugandai Köztársaságban. A magyar és az ugandai fél megállapodtak abban, hogy a közvetve több mint húszezer gazdálkodót érintő…

Ózdi lány remekelt Argentínában

19.11.21 14:46

November 15-16-án Argentínában rendezték az IAAF/WMRA hegyifutó világbajnokságot, ahol a tehetséges ózdi futó, Zákányi Panna is megmérettette magát. A 10 fős magyar delegáció futónemzetekkel, afrikai futókkal versengett a különböző távokon. A…

Afrikára figyel az energiaszektor

19.11.20 14:55

Átfogó, az energiaszektor minden elemét és a kormányokat is érintő változásokra van szükség a globális felmelegedés megállításához, szögezte le tanulmányában a Nemzetközi Energiaügynökség.

A(z) "Afrika" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Európán kívülre terjeszkedik a magyar légitársaság

Ez lesz az első Európán kívüli leányvállalata a légitársaságnak, a hosszú távok közé beleillik, később az indiai szubkontinens, a Közel-Kelet és Afrika felé terjeszkedne.

Életmód

Hargita megyét is utolérhette a sertéspestis

Hargita megyében is felmerült az afrikai sertéspestis megjelenésének gyanúja, miután elhullott vaddisznó tetemére bukkantak a Homoródszentmárton községhez tartozó Gyepes település térségében levő egyik vadászterületen.

Közélet

Salvini migrációs törvényeinek eltörlését követelték

A tüntetést a Matteo Salvini vezette jobboldal ellen rendezték.

 

Kategória ajánló