Afrika hírek

Nagyvilág › Afrika

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

Tegnap 12:04

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz. A bogáncslepke (Vanessa cardui) akkor képes a hatalmas…

A hétvégén Afrikában küzd meg egymással és az elemekkel a WRC mezőnye

21.06.23 07:37

Bár a Szafari Rally 2002-ben szerepelt utoljára a világbajnokság programjában, mégis igazi legendának számít az autóversenyzés világában. Régebben hihetetlenül hosszú szakaszokból állt ez a rally, ami ráadásul nem lezárt közutakon zajlott, most viszont…

Jött, de már vissza is ment Afrikába egy jeladós kanalasgém

21.06.19 13:19

Az idei év sem lesz jó a kanalasgémek költése szempontjából: aszályos időben a fiókák nevelése helyett a túlélésükre koncentrálnak.

Felgyújtottak egy menekülttábort a Közép-afrikai Köztársaságban

21.06.19 10:13

Felgyújtottak egy menekülttábort a Közép-afrikai Köztársaságban, és elűzték annak mintegy 8500 lakóját - közölte az Orvosok Határok Nélkül (Msf) nevű segélyszervezet pénteken.

Dupla jubileumot ünnepel idén a Vöröskereszt Nógrád megyében

21.06.19 09:43

Örömtáncot jártak a Förster Kálmán téren a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének munkatársai önkéntesekkel és a Menedék Családok Átmeneti Otthona dolgozóival kiegészülve, csatlakozva a Dél-Afrikából induló Jerusalema…

Igazi kánikula vár ránk a hétvégén

21.06.18 22:10

A meteorológusok előrejelzése szerint az előttünk álló hétvégén napközben 35-36 fok is lehet, de éjszakára sem enyhül a hőség.

A(z) "Afrika" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Az Afrikai Unió betegségmegelőzési központja szerint a kontinens vesztésre áll

A járvány harmadik hulláma végigsöpör a kontinensen, és az egyes államok nem tudnak kellő mennyiségű védőoltáshoz jutni.

Nagyvilág

Tizenhét egyesület látogatott el a fehérvári Orka Kupára

A koronavírus-járvány 2020-ban meghiúsította a szinkron­úszó Orka Kupa megrendezését, idén azonban a fehérvári egyesület már meg tudta szervezni az eseményt.

Életmód

Ciprusra is teszt és oltás nélkül szabad az utazás magyarok számára – már nem kell a védettségi igazolvány

Ciprus zöld kategóriába sorolta Magyarországot, így június 24-től szabadon, teszt, illetve oltási igazolás nélkül is beutazhatunk Ciprusra. Az eddig szabályozás június 6-tól volt érvényes, és a beoltott magyarok számára tette…

Tudomány

Tizenhét egyesület látogatott el a fehérvári Orka Kupára

A koronavírus-járvány 2020-ban meghiúsította a szinkron­úszó Orka Kupa megrendezését, idén azonban a fehérvári egyesület már meg tudta szervezni az eseményt.

 

Kategória ajánló