Áfa hírek

Gazdaság › Áfa

Az áfaemelés és a drágulás megroppantotta a magyar készházpiacot

20.09.02 09:10

6-8 millióval nőtt a beruházások ára az áfaemelés, illetve az anyagárak és a bérköltségek növekedése miatt. A csökkenés szinte kizárólag az alsó-közép árkategóriában látszik, a prémiumszegmensben egyáltalán nem.

Megszédült a pofontól a készház-építés Magyarországon

20.09.02 07:46

Többéves növekedési pályáról rántotta le a készházszektort az idei áfaemelés, 20 százalékkal kevesebb könnyűszerkezetes lakóépület talál vevőre - írta a Világgazdaság szerdai számában.

Megroppant a készházak piaca a nagymértékű drágulás miatt

20.09.02 07:38

Többéves növekedési pályáról rántotta le a készházszektort az idei áfaemelés, 20 százalékkal kevesebb könnyűszerkezetes lakóépület talál vevőre – írta a Világgazdaság szerdai számában.

45 százalékkal drágul a gáz ára Ukrajnában

20.08.27 14:00

A Naftohaz majdnem 1,5-szeresére megemelte a lakossági gázárat. A Naftohaz Ukrajna gázszolgáltató társaság éves szerződéssel egy köbméterért Áfá-val együtt 5,24 hrivnyára emelte földgázköltséget ...

Az ÁFA csökken, nem az élelmiszer ára

20.08.24 06:10

Magyarország 27 százalékos áfakulccsal világbajnok, és az infláció is nálunk a legmagasabb az Európai Unióban. A szakértők egy része áfacsökkentést szorgalmaz, az Orbán-kormány azonban nem ebben látja a megoldást.

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

20.08.13 06:46

Hol milliárdos állami támogatással, hol adókedvezményt jelentő rozsdaövezeti besorolással segíti a hatalom a Tihanyi-félsziget értékes területeinek beépítését. Az ország egyik legszebb tája elkerített luxuslakóparkká válhat.

A(z) "Áfa" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket

Május elejéig csaknem 180 ezer egyéni vállalkozó, több mint 68 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély juttatta el szja-bevallását a NAV-hoz. A többi, mintegy 280 ezer egyéni vállalkozónak, őstermelőnek és áfás…

Gazdaság

A járvány megtolta a homoktövispiacot

Megnőtt a forgalom a gyógyszertárakban a koronavírus idején. Minden fogyott, a szintetikus gyógyszer és a növényi alapú készítmények is. Magyarország

Gazdaság

Nemzeti Adó-és Vámhivatal: cigi a tankban

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai szolgálati kutyák, Sidney és Ágika segítségével csaknem 9 000 szál cigarettát találtak egy ukrán pár autójában. A dohány az autó speciálisan csempészetre kialakított…

Tudomány

Jobban járhat az aki július előtt napelemeket telepít

A járvány harmadik hulláma komoly hatással volt a napelemes iparágra.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló