Áfa hírek

Gazdaság › Áfa

Évi 50 milliárd eurót tüntetnek el az áfacsalók Európában, érintettek magyar cégek is

19.05.07 08:30

Évente körülbelül 50 milliárd eurós kárt okoz az európai országoknak az áfacsalás egy speciális formája, a körhintacsalás, amiben magyar cégek is érintettek voltak az elmúlt években – írja a Direkt36.

Lassul az építkezések nagy lendülete

19.05.06 13:12

Budapest és Pest megye még húzza az ország lakáspiacát, de az építési engedélyek száma már csökkenni kezdett.

Az adózót védi a Kúria friss döntése

19.05.01 16:12

A Kúria legutóbbi döntése értelmében sztornózható a számla és nem kell általános forgalmi adót fizetni, ha az adóhatóság szerint a számla teljesítése nem történt meg.

Tudta? Ha nem teljesült, sztornózható a számla, és nem kell áfát fizetni

19.04.30 14:03

A Kúria legutóbbi döntése értelmében sztornózható a számla, és nem kell általános forgalmi adót (áfa) fizetni, ha az adóhatóság szerint a számla teljesítése nem történt meg - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Beleroppannak a gyerekesek Orbánék adóiba

19.04.23 08:33

Semmin sem kaszál akkorát az állam, mint a szegények adóján. Az áfát még a 22 hónapos Abigél sem tudta elkerülni. Évek óta téma a gyermekápolási termékek áfacsökkentése, a Fidesz azonban minden alkalommal lesöpri az asztalról.

Öt év börtön adócsalásért

19.04.16 09:06

A Tatabányai Törvényszék adócsalásért jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélt egy kereskedőt, aki háztartási gépek áfájának eltitkolásával 300 milliós kárt okozott a költségvetésnek – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának…

Változhat a lakásáfa

19.04.15 09:03

Nem került le a napirendről a lakásáfa, miután a magas áfa miatt befagyni látszanak a fejlesztések, mondta el az MNB szakági elemzési vezetője a Magyar Nemzetnek. A lakosságnak nem szabad kiszorulni az ingatlanpiacról, a csoknak pedig volt…

Visszaesett a Volkswagen autóeladása

19.04.12 14:54

Elsősorban a kínai piac beszűkülése csökkentek az eladások márciusban.

Az uniós joggal összhangban van a tévesen kifizetett áfa visszakövetelése

19.04.12 10:36

Az áfa levonhatóságát érintően a magyar jog, összhangban az uniós jog elveivel, helyesen teszi lehetővé a beszerző számára, hogy az értékesítőtől visszakövetelje a tévesen kifizetett áfát, az értékesítő pedig az adóhatóságtól kérheti ugyanezt -…

A(z) "Áfa" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Magyarország megkapta a vám- és áfamentességet a maszkok és védőfelszerelések behozatalára

Az Európai Bizottság döntött arról, hogy az ingyenesen szétosztott, külföldről behozott egészségügyi védőfelszerelések köztehermentesek.

Életmód

Olcsóbb variáns is kaphat a Galaxy Fold 2

A Samsung hajtogatható okostelefonjának második generációja iparági pletykák szerint kisebb tárhellyel is piacra kerül.

Gazdaság

Hivatalosan is Rigó Csaba Balázs a Gazdasági Versenyhivatal elnöke

Első lépéseként azonnali intézkedéseket kíván hozni, hogy a GVH segítse a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.

Közélet

Szülés utáni depressziója lehetett az anyának, aki megölte egyéves gyermekét

Szülés utáni depresszióban szenvedhetett az az anya, aki szombaton megölte 1 éves kislányát Budapesten. Úgy tudjuk: megfojtotta a kisgyereket, majd másnap feladta magát a rendőrségen. A bíróság 1 hónapra letartóztatta a nőt, de nem…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló