Áfa hírek

Gazdaság › Áfa

Elkészültek az adóbevallási tervezetek

19.03.15 14:53

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült az szja-bevallási tervezetekkel, így idén a tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, azaz már 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz. A tervezetek az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek,…

Kockázatosabb lett hibázni az adózásban – nőttek a bírságok

19.03.10 15:32

Január 1-jétől a bírságterhek jelentősen emelkednek. Bírságot kaphatnak azok is, akik a számviteli szabályokat nem tartják be.

Egy kisebb hibából is nagyobb bírság lehet

19.03.07 10:32

2019. január 1-jétől sokkal kockázatosabb hibázni az adózásban, ugyanis a bírságterhek jelentősen emelkednek. „Ráadásul bírságot kaphatnak azok is, akik a számviteli szabályokat nem tartják be, vagy nem helyesen készítik el…

50 százalékos felújítási áfavisszatérítés adhatna értelmet a csoknak

19.03.05 09:59

Nem épül elég lakás, ráadásul azokat főként befektetők veszik meg, így a felújításokra kellene koncentrálnia a csoknak – javasolja az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, mely szerint a felújítási áfa 50 százalékát vissza kellene téríteni.

Na­nushkát egy vi­lág­hírű szu­per­mo­dell se­gíti

19.02.28 13:26

Na­nushka, akinek nem titkolt szándéka, hogy meghódítsa a nem­zet­közi di­vat­vi­lágot, egy gyönyörű és egyben profi mo­dellel, Mi­halik Enikővel folytatja munkáját - írja a Ripost.

Deloitte: Az online vásárlóknak is tartogat meglepetéseket a Brexit

19.02.25 18:58

Komoly meglepetéseket hozhat a Brexit azok számára is, akik az Egyesült Királyságból rendelnek terméket az interneten keresztül, mivel jelentősen nőhetnek a költségek és az adminisztratív tennivalók is.

A Brexit miatt drágulhat az online vásárlás

19.02.22 06:43

Az angol webshopban vásárolt termékek után a hazai áfát és ártól függően vámot is kell majd fizetni.

A(z) "Áfa" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Idén januárban is többlettel zárt a költségvetés

Növekedtek az általános forgalmi adóból, valamint a személyi jövedelemadóból és a nyugdíj, egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékokból származó bevételek.

Gazdaság

Online is lehet kérni a keresetkimutatást

Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Életmód

Akciófigyelő: PlayStation Big in Japan Sale indult

A Sony legújabb akciójával jó néhány japán játék most olcsóbban vásárolható meg.

Gazdaság

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánították a szabadkígyósi kastély felújítását

A Wenckheim-kastély több mint 3 milliárd forintból újul meg. Az összeg egyik felét a kormány, másik felét az Európai Unió fizeti.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló