Áfa hírek

Gazdaság › Áfa

Teljes a zűrzavar az 5 százalékos lakásáfa körül Orbán Viktor bejelentése után

20.10.07 19:49

Hirtelen és átgondolatlan döntés vagy egy döntéssorozat első eleme, netán a 2022-es választásra való felkészülés egyik pontja az, hogy a kormányfő bejelentése szerint két évre visszavezetik az öt százalékos áfát – ezt találgatja most az ingatlanszektor…

Kúria: áfaelvonási ügyekben az adóhatóságnál a bizonyítási kényszer

20.10.06 15:07

Tovább tisztult és szigorodott az a feltételrendszer, amely alapján az adóhatóság megtagadhatja a vállalkozások által befogadott számlákkal kapcsolatos adólevonási jogát. A jogkövető, jóhiszemű vállalkozások számára óriási jelentőséggel bíró…

Fordulat: már a megrendelők diktálnak az építőiparban

20.10.05 11:52

Fordult a kocka, megint a megrendelők diktálnak az építőiparban – summázta a jelentős változást a magasépítési piacot messze vezető Market Építő Zrt. vezetője egy minapi sajtóbeszélgetésen. Az 5 százalékos áfát csak az egyik segítségnek tartja a…

Pénzügyminisztérium: Új adókönnyítések jönnek

20.10.05 07:48

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) a héten jelentős adóügyi könnyítésekről döntött, amelyek fókuszában az adóbürokrácia jelentős csökkentése állt. Az adóhivatal a vállalkozások helyett dolgozva már jövőre áfabevallási-tervezetet ajánl ki, de…

Kilőttek az árak – hatalmasat drágult a búza és a kukorica

20.10.01 06:43

A takarmánybúza termelői ára 21 százalékkal, míg a kukoricáé 15 százalékkal emelkedett szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest.

A(z) "Áfa" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Megszűnik a kínai termékek áfamentessége - Viszlát, Ali?

Gyökeresen megváltozik az Unión kívülről rendelt alkatrészek, áruk vámügyintézése. ÁFA-köteles lesz az összes termék, és a költségek miatt értelmét veszíthetik a kínai rendelések.

Gazdaság

Mobilra tartanak a legnagyobb PlayStation-címek

Úgy tűnik, a Sony is egy nagyobb szeletet vág magának a mobilos játékpiacon. A SIE éppen a mobilos branch újraélesztését tervezi, melynek feladata az lesz, hogy a legnépszerűbb PlayStation-játékokat a kisképernyőkre adaptálják.

Gazdaság

Illegális fővárosi cigigyárra csapott le a NAV – fotók

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Budapesten - közölte az adóhivatal.

Tudomány

Nem vártak a kormányra a hajléktalanellátásban

Ennek köszönhető, hogy a járvány a vártnál kevesebb egészségügyi gondot okozott a körükben. A válság viszont egzisztenciális katasztrófát hozott.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló