Adóbevallás hírek

Gazdaság › Adóbevallás

NAV: február közepéig mindenki megkapja a munkáltatói igazolásokat

19.02.05 09:52

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat – közölte a Nemzeti Adó- és…

Egyéni vállalkozóknak erre érdemes odafigyelni

19.01.31 05:16

Az szja-bevallási határidő immár egységes, hiszen minden adófizetőnek azonos időpontig kell teljesítenie kötelezettségét.

Fontos tudnivalók az idei személyi jövedelemadózásról

19.01.27 20:00

Idén a NAV már mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a…

Egyre több adózónak készít bevallást a NAV

19.01.25 15:42

Mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik.

Szja-bevallás: egyéni vállalkozóknak is készít tervezetet a NAV

19.01.24 09:51

Idén a NAV mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó.

Változik az egyéni vállalkozók bevallási határideje

19.01.24 09:09

Egy újabb fontos változásra hívják fel a figyelmet az Írisz Office adótervezői az egyéni vállalkozók kapcsán. Ezúttal kellemes meglepetés éri a vállalkozókat, később kell ugyanis beadniuk adóbevallásukat.

Több százezer nőt érintő adókedvezményt vezettek be

19.01.14 10:15

Több úgynevezett női megbetegedés is bekerült a vonatkozó kormányrendelet által meghatározott súlyos fogyatékosságok körébe.

Figyeljen, hogy ne kapja késve a családi kedvezményt!

19.01.09 15:53

Már januárban célszerű a gyermeket nevelőknek és a fiatal házasoknak nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről, hogy a munkáltatói azt már az aktuális fizetésben figyelembe vehesse. Aki nem így tesz, az csak utólag, a következő évi…

A NAV készült, már elérhető az e-szja

19.01.08 14:26

Elindult az idei e-szja rendszer, már minden aktuális bevallási információ elérhető a NAV honlapján. 2019-ben az egyéni vállalkozóknak is készít adóbevallási tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A(z) "Adóbevallás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Ludovic Orban: Talán én vagyok a legtisztességesebb miniszterelnök

Nyilvánosságra hozták a román kormánytagok adóbevallását.

Gazdaság

Hozzákezdhet az szja jelentős mérsékléséhez a kormányzat 2021-ben

Az adómérséklés mellett a munkahelyteremtés is lényeges Domokos László szerint.

Gazdaság

NAV: Lehetőségek az eva után

Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik.

Gazdaság

Érdemes átgondolni az áfacsökkentést

Az általános forgalmi adó csökkentések hatásait értékelte az Állami Számvevőszék (ÁSZ), és arra a következtetésre jutott, hogy az áfakulcs csökkentése az elemzett termékcsoportok mintegy felénél nem mérsékelte a…

 

Kategória ajánló