Abe Sinzó hírek

Politikus › Abe Sinzó

A jövő évre halasztották az olimpiát

20.03.24 13:46

A Xxxii. nyári olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg. Szakértők szerint a halasztás Japánnak 670 milliárd jenbe (1,9 billió forint) kerül.

Hosszú Katinka is reagált az olimpia halasztására

20.03.24 13:10

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Abe Sinzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyezségre jutott, így elhalasztják a tokiói olimpiát. Hosszú Katinka a Facebook-oldalán reagált a döntésre.

Koronavírus – Tokió kitart a rendezés mellett

20.03.17 11:08

Egyre többen hangoztatják, hogy elkerülhetetlen az olimpia elhalasztása. Japán – egyelőre – kitart, Abe Sindzó miniszterelnök szerint a G7-ek a játékok „teljes” megrendezését támogatják.

A japán pénzügyminiszter szerint nincs értelme megtartani az olimpiát

20.03.17 10:49

"Nincs értelme megtartani az olimpiát, ha az országok nem tudnak atlétákat küldeni." - jelentette ki Taro Aso, Japán miniszterelnök-helyettese, aki egyben az ország pénzügyminisztere is. 

Japánban hétfőtől bezárnak az iskolák

20.02.27 11:49

A japán kormány arra kéri az ország általános és középiskoláit, hogy jövő hétfőtől a hónap végén kezdődő tavaszi szünetig ne nyissanak ki, hogy elejét vegyék a koronavírus terjedésének - jelentette be Abe Sindzó japán miniszterelnök…

Nem megy a megbékélés Kína és Japán között

19.12.25 08:39

Nem lesz javulás a kétoldalú kapcsolatokban a Kelet-kínai-tenger stabilitása nélkül – közölte a japán külügyminisztérium tájékoztatása szerint Abe Sindzó japán kormányfő szerdán Csengtuban kínai kollégájával, Li Ko-csianggal.

Tájfun után. Dollármilliókból kezdődik az újjáépítés

19.10.16 10:53

Japán 6,5 millió dollárt szán a Hagibisz tájfun okozta károk helyreállítására - jelentette be Abe Sindzó kormányfő. Az árvizeket és földcsuszamlásokat okozó viharban több mint 14 ezer épület került víz alá, rongálódott meg.

A(z) "Abe Sinzó" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Politikus

Hivatalos: elhalasztják a tokiói olimpiát

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke megegyezett abban, hogy az ötkarikás játékokat legkésőbb jövő nyáron tartják meg a koronavírus-járvány miatt.

Ország

Új „szupernagy” rakéta-sorozatvetőt tesztelt Észak-Korea

Észak-Korea sikeresen tesztelt vasárnap egy új rakéta-sorozatvetőt, amelyet hamarosan hadrendbe állít.

Nagyvilág

Így forgatják a járvány alatt Hosszú Katinkával a róla készülő dokumentumfilmet

A koronavírus-járvány és az olimpia elhalasztása ellenére tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm. A Katinka címmel készülő portréfilm alkotóinak döntése szinkronban áll az eredeti szándékukkal, miszerint a stáb…

Kapcsolódó lap.hu oldalak