Egészség hírek

Koronavírus: a tanárok csaknem fele kérné az oltást

A pedagógusok körében magasabb az oltási hajlandóság, mint a magyar társadalom egészében - derült ki a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) megbízásából elvégzett, reprezentatív felmérésből.

Országos tisztifőorvos: továbblépünk, növeljük az oltás intenzitását az idősotthonokban

Tovább kell lépni, az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása napokon belül lezárul, és intenzívebbé válik az oltások beadása az idősotthonokban, szociális intézményekben - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni…

A tüdőrák új kezelési lehetőségei - az immunfék oldása

WebBeteg
-
13:03

A tüdőrák gyakori tumor - veszélyes, agresszív betegségnek számít, ami évente csaknem 8 ezer halálesetért felel. Holott, korábban felismerve a betegek több mint felének esélye lehetne a túlélésre. Ugyanis az utóbbi másfél évtizedben…

Szerdán érkezik a bamlanivimab nevű, koronavírus ellen hatékony gyógyszer Magyarországra

A bamlanivimab nem egy sláger címe, hanem egy koronavírus-fertőzésből felgyógyult beteg vérplazmájából, molekuláris technikával készült monoklonális antitest.

Covid percek (2021-01-27)

HírTV
-
12:40

Covid percek című műsorunkban a legfontosabb, koronavírussal kapcsolatos, belföldi, valamint külföldi híreket foglaljuk össze röviden, nap mint nap.

Felejtsd el a drasztikus diétákat

Fogyjál tíz kilót tíz nap alatt! Csak két hét, és megszabadulsz az extra kilóktól! Csábító ajánlatok, egyszerűnek tűnő diéták. De vigyázz, veszélyesek is lehetnek!

A nagyothallás kivizsgálása

WebBeteg
-
11:03

A hallás fontossága közvetlenül a látás után következik, hiszen az embert érő ingerek 20-40 százaléka hanginger. Mi számít nagyothallásnak, és mikor érdemes megfontolni a hallókészüléket? A hallásvizsgálatról részletesen.

Személyre szabott, speciális vakcina segíthet a bőrrák gyógyításában

Femcafe
-
11:00

Ez lehet az első oltóanyag, mely hatékonyan veheti fel a küzdelmet a melanoma ellen.

16 új fertőzött szerdán, Békés megyében

12 128-ról 12 144-re emelkedett szerdán a Békés megyei koronavírus fertőzöttek március óta nyilvántartott száma. 1004 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 361 881 főre nőtt a hazánkban…

Koronavírus - A beteg saját felső légútjaiból származó vírusok okozzák a tüdőgyulladást egy magyar kutatás …

Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a SARS-CoV-2 vírusok a levegőből közvetlenül a tüdőbe jussanak, a tüdőgyulladást okozó vírusok az érintett beteg felső légútjaiból származnak - derült ki az ELKH Energiatudományi…

Mi lehet az oka, ha tompának érzed magad?

Aki szokatlanul tompának érzi az agyát, lehet, hogy vírusfertőzésben szenved. Egy friss amerikai kutatás ugyanis olyan kórokozóról számol be, mely rányomja a bélyegét a mentális feldolgozó folyamatokra.

Ez lehet a koronavírus fertőzés következtében fellépő súlyos tüdőgyulladás oka

A vizsgálat eredményei alapján a szakemberek megfogalmazták, hogy mit lehet tenni a betegség elején azért, hogy a tünetek ne súlyosbodjanak.

Mi a közös a himlőben és a koronavírusban?

NLC
-
06:57

„Az orvosok és a politikusok csak feleslegesen keltik a pánikot. A kormány találta ki, hogy korlátozza az egyének szabadságát. A vírus nem is olyan veszélyes. Hazugság, hogy járvány van”. Ismerősen hangzik? Pedig ezeket az állításokat…

Az éjszakai ágybavizelés kezelése gyermekkorban

Szimpatika
-
05:35

Az éjszakai ágybavizelés éjjel, alvás közben bekövetkező akaratlan bevizelést jelent. Kórosnak akkor tekinthető, amikor lányoknál 5, fiúknál 6 éves kor felett is fennáll.

Új tünet jelezheti, hogy elkaptad a koronavírust

Promotions
-
17:36

Ha ezt tapasztalod, jobb ha tesztelteted magad!

Állatokon már hatékony a magyar Covid-gyógyszer

Szimpatika
-
16:35

Az állatkísérletek szerint is hatékony a magyar fejlesztésű koronavírus-gyógyszer. A megelőzésre is alkalmas szert a tervek szerint hamarosan az Európai Gyógyszerügynökséghez (Ema) is benyújtják törzskönyvezésre.

Légszomj? Halálfélelem? Mit kell tenned?

Glamour
-
16:30

Minden harmadik embernek van legalább egyszer pánikrohama.

A PTE szakembere a COVID19 oltásokról

Interjú Dr. Nyúl Zoltánnal, a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika infektológusával.

Egyre több helyen alacsony a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

A szakemberek szerint a járvány második hullámának lecsengő szakaszában vagyunk, de továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása – közölték.

Molnár Lamos Krisztina: Áthelyezve a COVID-intenzívre – A harmadik hullám a nővérpultból

WMN
-
19:00

„Egy pillanatra mozdulatlanná válnak a kezemben a papírlapok, és eltűnődöm azon, mekkora lehet az aggódás, a rémület mértéke, ha az ember szülei egyszerre kerülnek kórházba, és pár nap alatt mindketten lélegeztetőgépre”

Toplista