Cégvilág hírek

Az Ssi Schäfer csúcsmodern logisztikai központot telepített a Misumi-nak

A MISUMI mechanikai alkatrészek, illetve gépkonstrukciók és automatizált gyártósorok közvetett, egyedi anyagainak vezető gyártója megbízást adott az SSI SCHÄFER-nek egy új logisztikai központ építésére Frankfurtban. 2020 elejéig a…

Fejlett online szolgáltatások a Seco Toolsnál

A Seco Tools online szolgáltatások teljes sorával válaszol ügyfelei igényeire a www.secotools.com weboldalon. A felhasználók egy teljes webáruház és elektronikus adatcsere (EDI) szolgáltatás előnyeit élvezhetik. A webhely emellett…

Korlátozzák az IAI által teherszállítóvá alakított Boeing 737-esek kapacitását

AIRportal
-
20:16

A tehertér és a pilótafülke között beépített válaszfal gyártási hibája miatt csak csökkentett kapacitással üzemelhetnek az IAI által átalakított Boeing 737-es teherszállító repülőgépek.

Lecserélik a Főkert vezetőjét is

Napi
-
19:04

Budapest főpolgármestere pályázatot írt ki a Fővárosi Kertészeti Zrt. vezérigazgatói posztjának betöltésére.

Nagyon jó hírt kaptak a Somogyban autózók

Elkészült a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakaszának fejlesztése, a forgalom kétszer két sávon óránként 110 kilométeres sebességgel haladhat - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) az MTI-vel.

NER-milliárdosok cégei is jól jártak az innovációs támogatásokkal

Napi
-
17:11

Az állam 55 milliárd forint közpénzt osztott szét több száz cég között tudományos kutatásokra és nagy újításokat ígérő fejlesztésekre, a 2019-1.1.1-PIACI KFI kódjelű pályázaton - adta hírül a hvg.hu.

Pénzhez jut a Volán

Napi
-
16:25

A Volán társaságok jogutódjaként a Volánbusz Zrt. a 2018-as helyközi autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás után azonnal megkapja a pénzt, az ideihez jövő januárban és februárban jut hozzá, majd jövő márciustól egyenletes ütemben…

Kezdjen-e új évkor új életet a pénzem?

Hamarosan a standokon a megújult Piac & Profit következő száma.

Patinás cégek weboldalainak 6 gyakori SEO hibája

Egy 20 éve palackozott, a ház pincéjében pókhálóval beszőtt bor felbontásakor sokan fintorogva kapják el az orrukat. Az öreg bor a kupak kipattintása után savanykás szagot áraszt, gyakran romlottnak hat. Avatatlan kezekbe kerülve az…

Karácsony: ezért ölik egymást a magyarok

Napi
-
14:43

Hiánycikk lett, de már újra kapható a szaloncukor Erős Pistával.

Karácsonyi és szilveszteri ruhák - meghökkentő adatok érkeztek

Napi
-
14:28

Hiába jelenik meg szinte naponta valamilyen sokkoló adat a divatvilág káros hatásairól, a vásárlók étvágya csillapíthatatlannak tűnik. A spanyol Mango új logisztikai központjával szállt be a versenybe: óránként 75 ezer terméket…

Milliárdos büntetést kapott a magyar Vodafone - tiltakozik a szolgáltató

Ismétlődő jogsértés miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,176 milliárd forintra büntette a Vodafone-t - közölte a versenyhivatal szombaton az MTI-vel. A szolgáltató jelezte, bíróságon támadja meg a döntést.

Ahol régi és új speciálisan keveredik

Hamarosan a standokon a megújult Piac & Profit következő száma.

Újabb gigabirságot osztottak ki, most a Vodafone fizethet

A Vodafone Európa legnagyobb 4Ghálózataként hirdette magát, a GVH szerint megalapozatlanul. A vállalkozásnak 1 milliárd 176 millió forintos bírságot kell fizetnie.

A feldolgozóipar és a kereskedelem a két húzóágazat Nógrád megyében

A feldolgozóipar és a kereskedelem a két húzóágazat Nógrád megyében, dominanciájuk a teljesítménymutatók mellett a jövedelmezőségben és a foglalkoztatásban is megmutatkozik - derül ki a TOP 50 című, a megye múlt évi…

Irtózatos pénzbe kerül a karbonsemlegesség

autopro
-
12:37

Csehországnak 675 milliárd koronájába (8775 milliárd forint) fog kerülni a karbonsemlegesség elérése.

Egyre kevesebb ingatlan épül: sokaknak a lakásfelújítás jelenthet megoldást

Arányaiban kevés új otthon épül. Ráadásul azok megvételét sokan meg sem engedhetik maguknak, így kénytelenek folyamatosan költeni meglévő ingatlanjuk állagának és értékének a megőrzésére. Mivel pedig a felújítás, korszerűsítés…

A MÁV több mint 30 ezer embernek oszt karácsonyi ajándékot

Még az ünnepek előtt, december 18-áig év végi egyszeri juttatásban részesül több mint 30 ezer vasutas - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

Több céget töröltek, mint amennyit alapítottak novemberben

Novemberben 2112 cégalapítás mellett 3033 cégtörlést tett közzé a cégbíróság, 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött - derül ki az Opten elemzéséből.

Így készülhetnek fel a családi cégek a közelgő recesszióra

HR Portál
-
10:13

Újabb gazdasági visszaesés közeleg, hazánkba azonban várhatóan lassabban és kevésbé markánsan gyűrűzhet be a recesszió, mint tíz évvel ezelőtt. Nem mindegy, hogyan reagálnak majd a családi cégek, mivel a hazai vállalati szektor 70…

Újabb tévécsatornák lesznek ingyenesek hétfőtől

Napi
-
09:57

A MinDig TV több, mint 750 ezer háztartásában élő ügyfele mozicsatornáknak örülhet a karácsonyi szezonban.

Szakítottak a lengyelek az oroszokkal

A PGNiG lengyel állami gázszolgáltató 2022 után már nem vesz földgázt a Gazprom orosz gázipari vállalattól, az energiahordozót Norvégiából, az euróövezetből, az Egyesült Államokból és Katarból szerzi majd be - írja az MTI.

Új fejezet nyílik a szentgothárdi Opelnél

Új fejezetéhez érkezett a motorgyártás a szentgotthárdi Opel gyárban, 2020-ban megkezdik a PSA fejlesztésű három hengeres, benzines turbómotor gyártását - közölte a gyár szóvivője.

Vitás ingatlanba költözött a Nemzeti Agrárkamara?

2019 októberben számoltunk be, hogy ünnepélyesen átadták a fővárosi Bartók Udvar három részből álló irodafejlesztésnek az első ütemét, ahová a Nemzeti Agrárkamara, mint a legismertebb bérlők egyike már be is költözött.

Rosszhiszemű engedményezés

Adó
-
06:30

A Ptk. alapján a követelések átruházására két lépcsőben kerülhet sor: a követelés átszállásához szükséges az engedményezésre vonatkozó kötelezettségvállalás és maga az engedményezés.

Már autópálya az egykori halálút

Átadták pénteken az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők.

Drágábbak lettek a népligeti Fradi-pályák

A Ferencvárosi Torna Club Népligeti edzőközpontja területén tervezett labdarugó pályák megépítése 260 millió forinttal drágult, így elérte a 2 milliárd 220 millió forintot.

A világ leggazdagabb családjai

A világ 25 legvagyonosabb dinasztiája közel 1400 milliárd dollárnyi vagyonnal bír. A listán a Walmart, a Mars, a Chanel és még sok más világhírű cég vezetői.

Újabb jegykiadó automatákat vett a BKK

Napi
-
21:56

Újabb négy jegy- és bérletkiadó automatát vásárolt a BKK a T-Systemstől 522 millió forintért.

Mennyibe kerül tőzsdére vinni a cégünket? Mennyi pénzt lehet vele szerezni

Minner
-
21:15

Amikor az álmodat igazán pénzzé teszed, az a tőzsde bevezetés. El is adod a céged, de mégis megtarthatod az irányítást, külsős tőkét kapsz, amiből jut neked is pénz, de még a cégednek is, tőled függ hogyan osztod el. Izgalmasan hangzik…

Elszáll a repülésből a profit

Napi
-
20:50

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) attól tart, hogy a légi áruszállításban az előrejelzéseknek megfelelően 2020-ban tovább romlik a jövedelmezőség, és ez számos cég bedőléséhez fog vezetni.

Kerékpárút épül Balatonakarattya és Siófok között

A Balatonakarattya és Siófok közötti kerékpárutat a SWIETELSKY Magyarország Kft. építheti meg, nettó 428 millió forintért.

Február közepe előtt valószínűtlen, hogy forgalomba engedi a 737 MAX-ot az FAA

AIRportal
-
19:29

Február közepe előtt valószínűtlen, hogy az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) feloldaná a Boeing 737 MAX repülési tilalmát, de egyes légitársaságok még később számolnak csak a típussal.

A T-Systems fejleszti tovább az OMSZ irányítási rendszerét

Napi
-
18:50

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) integrált vállalatirányítási rendszerét a T-Systems Magyarország Zrt. fejlesztheti tovább, nettó 397 millió forintért.

Megint megnőtt az OTP

Az OTP Bank pénteken lezárta szlovéniai tranzakcióját, erről a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket - írja az MTI.

Ünnepélyesen átadták a Magyar Honvédség első négy H145M helikopterét Szolnokon

AIRportal
-
15:51

Az új, többfeladatú H145M típusú forgószárnyasokból a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként rendelt Magyarország húsz darabot, az elérhető legjobb konfigurációban.

Mekkora a baj a világgazdaságban?

A második negyedévhez hasonlóan a harmadik negyedévben is 0,7 százalékkal nőtt a 19 legnagyobb gazdaságú országot és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport együttes hazai összterméke (GDP).

Év végéig korlátlan mobilnet a Telekomnál

Kedvezmény és akció a korlátos csomaggal rendelkezőknek.

Bitai Zsófia: ketyeg a Facebook 1,2 milliárd forintos bírságának befizetési határideje

Adó
-
13:46GVH

A GVH rekordméretű, 1.2 milliárd Ft összegű bírságot szabott ki a Facebook-ra. Az esetet Dr. Bitai Zsófia, a Bitai & Partners ügyvédi iroda vezetője újságunkhoz eljuttatott közleményében elemezte.

Hasznos tipp az útdíjbeszedőtől - 45 ezer forint múlhat rajta

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szerint gyakran kérdezik tőlük az autósok, hogy akkor is be kell-e fizetni a kiszabott pótdíjat, ha valamiért az vitatható?

Így lesznek nyitva a posták az ünnepek alatt

Napi
-
13:14

A Magyar Posta közzétette, hogy a fiókok milyen nyitva tartási rendet követnek az ünnepek alatt.

Ajándékvásárlás: így kerülheti el a boltosok ügyeskedését

Érkezik az év hete a boltokban, az ezüst, majd végül az arany hétvége. Van mire figyelni: ár, nyugta, csere-bere, vagy például a 14 napnál hosszabb elállási lehetőség feltételei a webes vásárlásnál.

Kovács Zsolt: Szenzációs tehetségek vannak, és egyre több a lehetőség

StartUP!
-
13:00

A Startup Campus immár 3 éve támogatja az induló vállalkozásokat az ötlet egészen korai fázisától a piacra lépésig. A kockázati tőkealapok piacán nem csak finanszírozási oldalról segíti a cégek növekedését, szakmai csapatával és…

A Market építi a DPD új csomagelosztó központját

Hatezer négyzetméteres csarnoképülettel bővíti magyarországi csomagelosztó kapacitását a DPD Hungária Kft. Az új, XV. kerületben elindult beruházás generálkivitelezője a Market Építő Zrt.

Karácsonyi vásárok: résen van a NÉBIH

Kisebb szabálytalanságok mellett néhány esetben szankcióval járó súlyos higiéniai, jelölési és dokumentációs hiányosságok is előfordultak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első hetében, amely során országszerte az adventi és…

Stabilitás és bizalom: erre épít az MNB

2025-ig szóló stratégiát hirdetett meg az Magyar Nemzeti Bank.

A Fejér megyei cégek nettó árbevétele 2018-ban 8 százalékkal nőtt

A Fejér megyei cégek nettó árbevétele 2018-ban 8 százalékkal nőtt az előző évhez képest - mondta el a NAV Fejér Megyei Adó és Vámigazgatóság igazgatója a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évzáró rendezvényén.

Gondolná, hogy világszinten is olcsó a magyar internet?

IT café
-
12:33

Egy komplex felmérés alapján természetesen árnyaltabb lenne a kép, de lehet olyan nézőpontot választani, ahonnan nézve éllovasok vagyunk.

Hónapról hónapra egyhelyben álldogál az Oracle

Vártnál kevésbé nőtt az Oracle negyedéves bevétele

Új cég, a DM-KER Zrt. lép a BÉT Xtend piacára

Új cég lép a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közepes méretű vállalkozásokra létrehozott Xtend piacára, a tőzsde december 16-tól felveszi az értékpapírlistára a DM-KER Zrt. 1 millió darab, egyenként 500 forint névértékű - 500 millió forint…

Konferencia, ahol mindenki a padlót nézte

A Mapei Kft. szervezésében idén életre hívott szakmai fórumon sok egyéb mellett a fugamentes ipari padlókról, a modern élelmiszeripari megoldásokról és a dizájn padlókról is hallhattak előadást az érdeklődők.

Három és fél élve nem csökkentek ennyire a német nagykereskedelmi árak

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken azt közölte, hogy novemberben a nagykereskedelmi árak 2,5 százalékkal estek a tavalyi azonos hónaphoz képest.

Cseh-lengyel határháború tört ki

Csehország kifogásolja, hogy a PGE lengyel bányatársaság bővítse a cseh határ közelében lévő bányája területét és növelje kitermelési koncessziója időtartamát.

Az egész évet tekintve közelít a 30 százalékhoz az építőipari növekedés

Az elmúlt két év második legerősebb havi adatával rukkolt elő a magyar építőipar októberben.

Nem lassít a NAV

Az online számlázó rendszer bevezetését követően további területeken indít technológiai fejlesztéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 2020. július elsejétől minden belföldi adóalanyok közötti számláról online adatot kell majd…

Októberben 20,5 százalékkal nőtt az építőipar termelése

Októberben 20,5 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, ami július óta a legnagyobb ütem. Szeptemberhez mérten az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése 3,2 százalékkal nőtt -…

Erős évet zár az MFB csoport

Erős évet zár az MFB csoport, amely idén lezárta az elmúlt években folytatott portfólió-tisztítást, így kizárólag pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó, erős szinergiákat felmutató tagvállalatokból áll - mondta Sipos-Tompa Levente…

Vajna Tímea elveszítheti örökségét?

Napi
-
09:19

Át akarta alakítani férjétől örökölt cégét Vajna Tímea, ám a cégbíróság megakadályozta ezt. Ugyanakkor nem ez a fő gond a vállalattal.

Megállíthatatlanul érkeznek a dél-koreai beruházások Magyarországra

Négy dél-koreai vállalat összesen hetvenmilliárd forintot ruház be Magyarországon, és ezzel 300 új munkahelyet teremt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szöulban, miután tárgyalt Kang Kjung…

Nem gördített akadályt a Netrisk.hu és Biztositas.hu egyesülése elé a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft. (Netrisk) irányításszerzését a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. (Biztosítás.hu) felett, a hatóság szerint a két cég egyesülése nem csökkenti…

USA: közeledünk a tényleges eredményhez

Washington és Peking közel áll egy korlátozott egyezmény megkötéséhez.

Cudar időkre készülnek a cégek

Újabb gazdasági visszaesés közeleg, hazánkba azonban várhatóan lassabban és kevésbé markánsan gyűrűzhet be a recesszió, mint tíz évvel ezelőtt. Nem mindegy, hogyan reagálnak majd a családi cégek, mivel a hazai vállalati szektor 70%-a…

Befektetőkereső show 2019. 3. rész: Salesform, Smart Deposit, UP2YOU

Minner
-
08:16

A Befektetőkereső show 2. évadának első videóanyagát láthatod itt. 12 csapat, vállalkozás mutatta be ötletét, ebből az első hármat láthatod most. Akár induló vállalkozóként, cégvezetőként, vagy befektetőként is érdemes megnézned a…

Nagyon rákapcsol a Microsoft a mesterséges intelligenciára

A Microsoft Magyarország támogatásával fél év alatt öt MI Tudásközpontban indult el a munka, a központok egészségügyi, mérnök-informatikus és gazdasági területeket fednek le - közölte a Microsoft.

Elszállt az ára a magyarok kedvenc karácsonyi húsának

Mintegy 10 százalékkal bővül a pulykahús belföldi forgalma decemberben az év többi hónapjához viszonyítva a Magyar Pulykaszövetség szerint, és az exportban is hasonló mértékű növekedésre számít az év utolsó hónapjában a szakmai…

A Design Terminal összekapcsolná az innovációs ökoszisztémákat

A Design Terminal a holland The Next Web felkérésére kétéves programot indít januártól a nyugat- és a kelet-közép-európai innovációs ökoszisztémák összekapcsolására.

A hosszú távú részvényesi szerepvállalás ösztönzése

Adó
-
07:45

Megalkotását többek között a pénzügyi válság tapasztalatai indokolták, amelyek rámutattak arra, hogy a pénz- és tőkepiaci szereplők túlságosan rövid távú megtérülésre összpontosítanak, ami az optimálistól elmaradó vállalatirányítást…

Mintegy 85 milliárd forint kutatás-fejlesztési pályázatokra

Döntés született az idei év két legnagyobb keretösszegű kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatán, mintegy 85 milliárd forint új támogatásról - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

Szerviz optimalizáció a myDmg Mori-val

Minden szervizfolyamat teljes körű átláthatósága, valamint azonnali és közvetlen kapcsolat a DMG MORI új ügyfélportáljának központjában – kezdetben csak Európában, később az egész világon. myDMG MORI: Egyedi ügyfélportál Gyors…

Műanyagmentessé válnak Dubaj repülőterei 2020-ban

AIRportal
-
19:55

2020-tól kezdődően Dubaj repülőterei fokozatosan megszüntetik az egyszer használatos műanyagok használatát.

Toplista