Vitorlás és hajós hírek

Fából hajót építeni igazi férfi művészet

Hajózás 18:04

Fából hajót építeni valami nagyon férfias, a természetet saját erejével meghódító és azt mégis végtelenül tisztelő ember szimbóluma.

Balatoni vízállás grafikon

Porthole 16:59

Itt megtekinthető a balatoni és a velencei-tavi aktuális vízállás, illetve a Sió csatorna vízszintje.

Befektetőket keress egy kaszinóhajó

Észak-Korea összesen 20 millió dollárnyi külföldi tőkét szeretne az országba csábítani, hogy abból finanszírozza egy kaszinóhajó működtetését.

MVSZ 2013-2017 - 1. RÉSZ

Porthole 06:57

2013 májusában az MVSz tagegyesületek küldöttei kétharmados többséggel választották meg a szövetség elnökének dr. Kollár Lajost, és természetesen új tizenkét tagú elnökség is alakult. A megújult vezetés nehéz helyzetben vette át az…

Kiemelték a 6800 tonnás halálkompot

476 emberrel a fedélzetén 2014. április 16-án süllyedt el, 295 utasáról biztosan tudni, hogy életét vesztette, kilencet eltűntként tartanak nyilván.

Extreme Sailing Series 2017 Muscat

Porthole 11:39

Március közepén az omani Muscatban indult 6 csapat részvételével a 2017-es Extreme Sailing Series™. A 4 nap alatt az időjárás tökéletes körülményeket biztosított a GC32-eseknek, a futamok ennek megfelelően tele is voltak…

MVSZ 2013-17 és tovább

Porthole 17:21

Március 30-án csütörtökön a Magyar Sport Házában tisztújító közgyűlést tart a Magyar Vitorlás Szövetség. Ez a választás nem olyan, mint a politikában, nem pártok és ideológiák mennek egymás ellen. Itt a dolgok a hobbink, hivatásunk,…

MVSZ 2013-2017 és tovább

Compass 10:26

MVSZ 2013-2017 és tovább

Nem áprilisi tréfa

Porthole 08:48

Nem szeretem a fellengzős beharangozókat, de a XI. CAPTAINS Adria Kupa, leánykori nevén az Aranysekli tényleg brutális kihívás. Hovanec kapitány versenye sosem volt a könnyed élvhajózás szintere.

Riva a hajók Ferrarija

Hajózás 06:43

A Riva legkisebb hajója, az Iseo motorcsónak is közel 100 millió forintba kerül, a csúcsmodell Mythos több mint 4 milliárd forint!

Digitális nyilvántartásba kerülnek a hajó utasok

Az adatokat nem a hajózási társaságok tárolják majd, hanem elektronikus formátumban azonnal az illetékes hatóság rendelkezésére fognak állni.

Üzenet a 200 éves klubnak – avagy mi került a BYC150 időkapszulába?

Porthole 17:33

150 évvel ezelőtt március 16-a szombati napra esett. Idén, 150 évvel később, szintén egy szombati napon, március 18-án tartották a Balatonfüredi Yacht Club jubileumi Közgyűlését. A hagyományos közgyűlési menetrend előtt,…

És te kipróbálnád az Asszózást??

Porthole 09:51

Az osztály lelkes csapatok jelentkezését várja a rövidesen induló versenyszezonra, akik egy teljesen felszerelt és versenykész Assot kapnának kézhez. Az akció célja, olyan csapatok bevonása az Asso-s életbe, akik eddig is aktívan versenyeztek,…

Vitorlás szimulátor valós idejű időjárás adatokkal

Hajózás 09:34

A játékban három hajó vár ránk: a 38 láb hosszú Cruiser, a Mini-Transat és az 52 lábas Classic Yacht, mindegyik precízen lemodellezett vitorlákkal és irányítással.

Expedíció indul a Titanic roncsaihoz

2018-ban két hónapos expedíció indul a világ legismertebb hajóroncsához, amelyek 3821 méter mélyen fekszenek.

Elsüllyedt egy hajó Barcelona partjainál

A helyi halászhajó legénységének négy tagja közül kettőt az ütközést követően kimentettek a tengerből, de két ember eltűnt, a vízimentők keresik őket.

Az első Kalóz vízrebocsátásától a világbajnokságig!

Heinemann Pista és barátai 1967-ben bocsátották vízre az első Kalózt Orfűn és akkor még biztosan nem gondolták, hogy 50 év elteltével világbajnokságot rendeznek az orfűi vitorlázók, a Pécsi-tavon. Az 50 éves orfűi vitorlázás jubileumi…

Érdi Mária új klubba igazolt!

Klubot váltott Érdi Mária! A riói olimpián futamot nyerő, többszörös világbajnok magyar vitorlázó mostantól az MVM Sport Egyesületet erősíti. A hírt a világranglista 12. helyén álló Érdi jelentette be a közösségi oldalán.

Hajózás az Amalfi parton igazi Dolce Vita

Dél-Olaszország ötven kilométeres partszakasza nem véletlenül az egyik legnépszerűbb desztináció – Amalfit nehéz kenterbe verni.

Megkezdődött a Tisza-tó tavaszi feltöltése

A március 26-áig tartó első ütemben az érkező vízhozam függvényében a 620 centiméteres téli vízállás 670 centiméterre emelkedik.

Magyar optimist siker San Simon Cup-on

Hajózás 13:33

A hét nemzetet magában foglaló mezőny komoly erőt képviselt, jó ellenfelekkel, kemény küzdelemben lehetett megszerezni az eredményt.

Deboti VSE horvátországi training beszámoló

Porthole 09:27

2016 telén sikerült egy minden szempontból megfelelő vitorlás helyszínt találnunk Budapesttől 600 km távolságban, a Velebitek közelében, Horvátországban. Meg is fogalmazódott a gondolat, hogy első vitorlás trainingünket ide szervezzük 2017.…

Saddam Hussain hajóépítő, a neve miatt nem kap munkát

Egy 25 éves indiai férfi, Saddam Hussain, a hajóépítő mérnök az istennek se talál munkát, már vagy 40 cég utasította vissza.

Litkey Farkas előadása március 22-én

Porthole 08:39

Március 22-én szerdán este 6 órakor a Magyar Sport Háza nagy előadótermében folytatódik az MVSz téli elméleti előadás sorozata. Ezúttal Litkey Farkas tizenkétszeres Kékszalag-győztes és címvédő, kétszeres Soling világbajnok tart…

iPaddel navigálta a hajót a kapitány, majd jött a baj, mert eltűnt a wifi

Compass 07:55

Egy brit férfi úgy döntött, iPaddel navigálja majd azt a második világháborús hajót, amivel kifutott a tengerre. A kikötőt elhagyva viszont eltűnt a wifi.

Toplista